Gå til sidens hovedinnhold

Det norske videofenomenet sprer seg til utlandet

Og slik ble den populære videoen til.

(SIDE2): I løpet av få døgn har videoen til lærerne ved Hadsel videregående skole tatt nettet med storm. Ikke bare har videoen, der lærerne mimer til The Scripts «Hall of Fame», rørt elevene ved skolen og brukere av sosiale medier her hjemme.

Den har også blitt plukket opp av britiske The Telegraph, som mener de norske lærerne har vært svært kreative.

«Lærerne ved en skole i Norge har kommet opp med en svært kreativ måte å ønske sine avgangselever alt godt i fremtiden», skriver avisen blant annet.

Se videoen nederst i artiklene

Ikke enkelt
Medielærer Kolbjørn Hoseth Larssen har laget videoen «Hall of fame - Tribute», der lærerne på Hadsel videregående skole og fagskole i Nordland har rollene. Den ble lagt ut på YouTube mandag, og har gått som en farsott på sosiale medier det siste døgnet. Den er sett over 20.000 ganger på YouTube, og er også delt en rekke ganger på Facebook.

- Det tyder på at den betyr noe for elevene, men også lærere andre stedet og folk som har vært elever. Vi har vist at videregående kan være noe annet enn kjedelig, sier Hoseth Larssen, som ikke har rukket å lese alle tilbakemeldingene han har fått.

- Jeg har ikke sett en eneste sur kommentar, det i seg selv er nesten utrolig.

Noe som begynte som hemmelighetskremmeri, har nå altså fått uventet stor respons.

- Det var vanskelig å lage den i skjul for elevene. Vi brukte blant annet tiden når de hadde fritimer, og låste oss inne på et rom og filmet diverse scener, sier til Side2.

- Men ingen av elevene oppdaget noe.

Minner
Lærerne på Hadsel laget også video til avskjedselevene i 2010. Det hele var da tenkt som en engangsforeteelse, men i år ble altså lysten igjen så stor at det skjedde på ny.

- Vi ønsket å gi elevene gode minner med på veien videre, og føle at de blir verdsatt, sier medielæreren, og sier responsen har vært overveldende.

- Vi viste elevene videoen mandag kveld, under skoleavslutningen. Jeg så ikke på videoen, jeg så på elevene, og det var rørende å se hvordan de reagerte. Det var både latter, applaus og tårer.

Han har også fått mange personlige tilbakemeldinger fra elevene, som mener videoen viser et rett bilde av hvor fantastiske lærerne på skolen er.

Ideen til videoen hadde Hoseth Larsen sammen med lærer Mona Sørensen. Hun hadde låtvalget, han har filmet og regissert, og sammen har de skrevet manus.

- Vi satte opp rollene i videoen, etter hvilken type lærer det er. Gymlærerne har for eksempel sekvensen der det synges om å ta gull og bli en vinner. Alle lærerne som har avgangselever har synlige scener, mens alle lærerne på skolen ble invitert med for å gjøre fellesscener i aulaen.

Vil ha dem tilbake
Hoseth Larsen har tidligere jobbet som fotograf og redigerer i TV2, men flyttet tilbake til hjemtraktene for noen år siden og begynte å jobbe på medielinja.

- Jeg ville flytte tilbake til Vesterålen, det var en fin plass å vokse opp, sier han og poengterer at det er noe av årsaken til at videoen ble laget.

- Vi vil også gi elevene en følelse av identitet. De skal ut og studere nå, men vi ønsker jo at de skal komme tilbake. Dette er en flott plass å bo, og vi trenger arbeidskraften og menneskene her.

Om det blir noen ny video, gjenstår å se.

- Det skulle jo egentlig ikke bli en tradisjon, for det er mye arbeid å få det til. Det skal passe for lærerne og elevene skal ikke oppdage det. Men etter all oppmerksomheten, så har vi reflektert over det, og kommet fram til at det hadde vært moro å spille selv. Vi har mange dyktige musikere blant lærerne, så det kunne vært morsomt å lage en låt selv, med samme betydning overfor elevene.

- Men jeg kan ikke love det, avslutter læreren.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

HTML EMBED
Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken