Gå til sidens hovedinnhold

Røkke kjøper av DNO

Selger en større porsjon av Det Norske oljeselskap til Røkke.

DNO International ASA har nå inngått en avtale med Kjell Inge Røkkes Aker ASA om salg av en drøy tredjedel av selskapets aksjer i oljeselskapet Det norske oljeselskap ASA. Totalt vil DNO selge 6 millioner aksjer i Det norske til Aker ifølge avtalen.

En million Det norske aksjer vil ifølge avtalen selges uten forbehold på kurs 49,90 kroner per aksje. Salget vil gjennomføres umiddelbart.

Videre er det avtalt at DNO vil selge ytterligere 5 millioner Det norske aksjer til Aker på samme kurs. Dette salget er imidlertid betinget av godkjennelse fra relevante konkurransemyndigheter og da med eventuelle betingelser som er akseptable for Aker ASA.

Dersom kun første del av avtalen gjennomføres, vil DNO bli sittende igjen med 14,2 millioner Det norske aksjer, eller 21,92 prosent av utestående aksjer.

Dersom hele salget gjennomføres blir DNO sittende igjen med en eierandel på 14,22 prosent. Aker ASA vil på sin side bli sittende med 24,9 eller 32,6 prosent avhengig av hvor mye av salget som blir gjennomført.

- Vi tar DNO Internationals beslutning om å redusere sin eierandel til etterretning, men vil samtidig understreke at vi ønsker at DNO International fortsatt skal være med som en toneangivende aksjonær i Det norske og representert i styret, sier Øyvind Eriksen, konsernsjef i Aker ASA.

Det norske skal avholde en ekstraordinær generalforsamling 19. oktober, hvor en fusjon med Aker ASAs deleide oljeselskap Aker Exploration skal behandles. Dersom fusjonen blir godkjent, vil Aker ASA har en eierandel på 40,5 prosent i det nye selskapet ved en full gjennomføring av dagens varslede transaksjoner.

DNO skriver for øvrig at de vil bruke provenyet på omkring 300 millioner kroner fra aksjesalget til generelle bedriftsformål for å støtte sine internasjonale aktiviteter. DNO er i hardt vær i forbindelse med de omdiskuterte aksjetransaksjonene med den kurdiske oljeministeren. Denne tvisten har ført til at selskapets eksport av olje fra Nord-Irak er midlertidig stanset.

Kommentarer til denne saken