Gå til sidens hovedinnhold

Røkkes bom på bom

Høy aktivitet, men liten avkastning. Det er fasiten for Kjell Inge Røkkes oljeselskap.

Oljeselskapet Det norske har Kjell Inge Røkke som storeier, ved at Aker ASA eier 40 prosent av Det norske og Kjell Inge Røkke er styreformann. Det norske har brukt milliarder på oljeleting og har bare truffet gråstein. For tre milliarder kroner har Det norske boret elleve brønner hvorav hele syv har vært tørre, skriver Aftenposten.

Offensiv på norsk sokkel
Det norske sikter på å være mest offensive på norsk sokkel. I 2010 har oljeselskapet deltatt i 25 prosent av lete- og avgrensningsbrønnene på norsk sokkel.

Ett funn er premien etter årets store innsats, i tillegg var hele 2009 tørt. Videre er det er funnet gasskondensat og det er bekreftet to tidligere funn. Forrige uke ble brønnen på Stirbt også bekreftet tørr. Videre er gassprosjektet på Dalsnuten i Norskehavet i november bekreftet tørr.

- Vi har som ambisjon å ha en funnkostnad på rundt en dollar fatet etter skatt. Da burde vi funnet 70 millioner fat i år, men det ble bare 20 millioner, sier sjef for Det norske Erik Haugane til Aftenposten. Han er ikke fornøyd med årets leteresultater.

Fortsatt tillit
Men til tross for de manglende funnresultatene henter Det norske fortsatt støtte fra sine eiere.

- Aker fortsatt har tillit til Det norske, sier Øyvind Eriksen, Konsernsjef i Aker ASA, til Aftenposten.

Og han fortsetter:

- Derfor støtter vi fortsatt den offensive og fokuserte letestrategien som styret i Det norske har lagt for selskapet.

Les flere saker på NA24

Reklame

Oppdateres daglig: 10 kupp du gjør i dag

Kommentarer til denne saken