Gå til sidens hovedinnhold

Det nye toalettet

Her kan du late vannet, men også alt annet. Bergen kommune er i ferd med å inngå en avtale med Zachariasbryggen om offentlig toalettbruk.

Bergen Kommune er havnet i en trengt posisjon.

Ved å legge ned den «underjordiske» på Torget, finnes det ikke ett egnet sted der almuen kan lette på trykket på en noenlunde ordentlig måte. Dette er særdeles pinlig for turistbyen Bergen når småløpende japanere forgjeves speider etter toalettmerket på sine endeløse vandringer fra Skolten til Torgallmenningen

Kommunen havnet i denne sprengte situasjonen da de sa nei til Clear Channel-avtalen. Den skulle erstatte Torget. Avtalen var allerede forskuttert inn i budsjettet, slik at den millionen som trengtes til å holde «butikken» oppe ikke lenger finnes.

Zach'en
Det er nå med enorm lettelse en går inn i sluttforhandlingene med Restauranthuset Zachariasbryggen, som drives av selskapet KJS.

- Dette er en løsning som vil være midlertidig, sier Filip Rygh hos byråd Lisbet Iversen.

- På sikt må vi se på andre løsninger.

Roma-avtalen
- I dag er det visstnok McDonalds på Torgallmenningen som tar av for det verste trykket. Et av innspillene vi har fått er den såkalt Roma-avtalen. Den er slik at en ved å få lov til å drive hotel eller restaurant forplikter seg til å la almuen bruke sine toaletter. Slik er det visstnok i Roma.

Lisbeth Iversen er ikke overbevist.

- Det kan lett skje at belastningen blir ekstra stor for serveringssteder og hoteller langs turistruten. Det må vi se på.

Kurt'n fornøyd
Kurt Oddekalv, som vurderte å starte en piss-over-alt kampanje i avsky over kommunens tafatthet, er fornøyd.

- Dette høres ut som en god og enkel løsning. Den koster ikke kommunene noe videre.

Reklame

Opptil 50 prosent på Comfyballs

Kommentarer til denne saken