Gå til sidens hovedinnhold

Det perfekte sovemiddel

Det er modig gjort av Ashanti å slippe en så pregløs plate løs rett før jul. Kanskje hun synes du fortjener en time på øye i gaverushet.

Ashanti
Concrete Rose
The Inc Records

«Concrete Rose» har fått navnet sitt fordi Ashanti er litt grov, rufsete og hip hop på den ene siden (asfalt) og bløt, myk og r&b på den andre – som en rose. Det eneste hip hop med denne plata er imidlertid lengden. 17 låter er mange for de fleste utgivelser.

Den vakre amerikanske urban-artisten satser på glattpolert fremfor rufsete, og resultatet har blitt langt under middelmådig. Ashanti gjør alt etter boken, men det er et godt stykke unna minstemål i en sjanger som r&b. Her må en kunne kreve nye melodier, frisk pust og driv, ikke drøvtygde minner fra sist sommer.

«Concrete Rose» virker som en låt spilt i 17 forskjellige remikser, og evner ikke å gjøre inntrykk på selv ihugga r&b-fans. Enkelte låter blir til og med irriterende monotone, som «Love Again», mens potensielle hiter som «Turn it up», med Ja Rule, ikke makter å følge opp utover i låta.

Urban-bølgen har tonet ut for lengst, og det hadde vært morsomt å se en bra plate fra Ashanti. Men «Concrete Rose» er en plate du bør holde unna pakkehaugen i år.

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken