Gå til sidens hovedinnhold

- Det var utrolig ekkelt

Tommy Steine stod rett ved siden av Dorthe Skappel da hun falt med hodet i isen. Les hans dramatiske fortelling. Les også: Dorthe: - Jeg overlever

(SIDE2): Mange nordmenn fikk fredagskaffen i halsen da de skrudde på det populære TV 2-programmet Isdans i kveld.

Les også:
Dorthe: - Jeg overlever!
Dorthe på sykehus
Resulater fra fredagens Isdans

Programlederne Tommy Steine og Kathrine Moholt åpnet programmet med å fortelle at Dorthe Skappel ikke kunne delta fordi hun var fraktet til syekhus etter et stygt fall under generalprøven en time tidligere.

- Med hodet først

Tommy Steine stod rett ved siden av danseparet da uhellet skjedde. Han forteller om noen dramatiske og skrekkelige minutter for alle som var til stede i Manglerud ishall.

- Det skjedde helt på slutten av Dorthes dans på generalprøven. Dansepartneren til Dorthe, Janusz Komendera, skulle avslutte med et løft, der han hiver henne opp på skulderen. Det ser ut som om de får feil tyngdepunkt. Han detter bakover og Dorthe faller på isen med hodet først – uten at hun fikk tatt seg for med hendene, forteller en tydelig rystet Steine til Side2.

- Det var utrolig ekkelt. Jeg stod bare halvannen meter fra. Og jeg hørte at hun falt i isen. Jeg hørte de første stønnene hennes, fortsetter programlederen.

Isdans på TV 2 Sumo:
Kveldens Isdans
Nervøse deltakere om uhell
Resultatene er klare. Hvem må i duellen?
Danseduell

Hvem ryker?

Holdt på å besvime

Steine forteller at Kathrine Moholt fikk sjokk etter fallet.

- Jeg var vei bort til Dorthe på isen, men oppdaget at mange andre også løp bort. Derfor gikk jeg heller bort til Kathrine, som holdt på å besvime. Det var noen fryktelig minutter for alle i hallen.

Før ambulansen kom til Manglerud ishall tok Isdans-dommer Vibeke Sørensen, som er anestesilege, og mannskaper fra Røde Kors seg av Skappel.

- De holdt henne ved bevissthet, forteller Steine ved 22.15-tiden. Få minutter tidligere fikk han siste nytt fra Ullevål universitetssykehus.

- Det går visst veldig bra med Dorthe, mye bedre enn vi fryktet da hun falt. Hun har ikke pådratt seg brudd, og det er snakk om at hun kan skrives ut allerede lørdag.

Steine forteller at han håper at Skappel kan komme tilbake i det populære programmet.

Side2 snakket med Skappel via TV s informasjonsansvarlig fredag kveld. Les hva hun sa her.

Også under ukens øvinger falt Dorthe:
Se Dorthe deise i isen

Forrige uke måtte Sandra Lyng Haugen trekke seg fra konkurransen på grunn av en bilulykke.

Les også: Sandra trekker seg

Fordi Sandra trakk seg, ble ingen av deltakerne stemt ut. I stedet fikk paret med færrest stemmer et minuspoeng til fredagens runde. Det var Dorthe Skappel som fikk minuspoenget.

Det samme vil skje under kveldens program: Paret som får færrest poeng til sammen fra dommerne og seerne, får et minuspoeng som teller neste uke.


Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai