Gå til sidens hovedinnhold

- Det verste jeg har sett

Det finnes fotballtrenere som fokuserer på det positive – selv etter et nederlag. Tromsø-trener Steinar Nilsen er ikke blant dem.

ALFHEIM STADION (Nettavisen): TROMSØ–ODD GRENLAND 2-4:

- Vi er på full fart inn i bunnstriden, og alt er dessverre som normalt i Tromsø på høsten, erklærer treneren, som kunne se laget sitt slippe inn hele fire mål mot Odd Grenland – samtlige som følge av personlige feil.

Tidenes verste
- Dette var grusomt! Denne kampen er det verste jeg har sett av Tromsø Idrettslag, og jeg har sett mye rart på Alfheim stadion. La det være klart, freste treneren da det hele var over.

Og bare for å sette det i perspektiv: Vi må tilbake til 13. mai 2000 for å finne sist Tromsø slapp inn fire mål på hjemmebane (2-5 for Viking).

- Jeg tar ansvar for resultatet, for det er jeg som er trener, men prestasjonene må spillerne selv ta ansvar for. Jeg er skuffet over at noen forbereder seg så elendig – når fotball skal være noe av det artigste de vet, sier Nilsen.

Han vil ikke fortelle offentligheten hva han sa til spillerne sine bak lukkede garderobedører etter at dommer Tom Harald Hagen hadde blåst av kampen, og han vil ikke navngi hvem han er mest skuffet over. Likevel vedgår han at det er forsvarsrekka han er minst imponert over. Han valgte å ta ut Tore Reginiussen ved pause, men vil ikke gi ham noen spesiell karakteristikk i etterhånd.

Det vil heller ikke spillerne selv: Både Reginiussen eller hans stopperkollega Christian Steen – som heller ikke hadde noen strålende dag på jobben – må ha vært veldig svette etter kampen. For begge trengte veldig lang tid i dusjen. Dermed var Yngvar Håkonsen den forsvarsspilleren som måtte møte pressen.

Ingen unnskyldninger
- Jeg har ikke noe behov for å unnskylde noe som helst. Det som er sagt, er sannsynligvis sant. Vi var ikke skjerpet nok. Vi gjorde personlige feil som vi ikke burde gjort – som vi blir straffet for. I tillegg var vi faktisk uheldige. Da kunne det umulig gå bra, sier han.

På det første målet var det han selv som skled på det våte underlaget, slik at Espen Ruud fikk en enklere jobb med å score.

På det andre målet var det midtstopper Christian Steen som datt på rumpa og åpnet veien for Stefan Bärlins lekre langskudd.

På den tredje scoringen spratt ballen i Håkonsens bein slik at den ble lagt «på fat» til Bärlin.

Den fjerde er kanskje den verste av alle, ifølge Håkonsen: - Tre av våre spillere faller. Bakerst står jeg klar til å klarere, men ballen får en vanvittig skru og går i mål, sier Håkonsen og ryster på hodet.

- Ble dere skjelt ut av Nilsen etter kampen?

- Han sa hva han mente, men han ropte ikke.

- Er dette en kamp dere bør glemme fortest mulig?

- Nei, dette er en kamp vi bør lære av, sier Yngvar Håkonsen.

Synes synd på dem
Lagkaptein Sigurd Rushfeldt ønsker ikke å strø salt i sårene på sine lagkamerater i forsvaret.

- De spillerne som gjør de fatale feilene, er jo fullstendig klar over de feilene de har gjort. Jeg synes synd på dem, men tror de klarer å reise seg igjen, sier han.

Han innrømmer at det var vanskelig å motivere seg underveis i en kamp som syntes tapt før den var kommet i gang.

- 0-2 er mulig å hente inn igjen, men 0-3 skal være håpløst. Likevel øynet vi et håp da vi gikk til pause på 1-3, oppsummerer han, og mener det skal være mulig for Tromsø å reise seg etter denne fadesen.

Det mener også Steinar Nilsen, men han er likevel fortsatt morsk.

- Vi må jo begynne å trene, det er helt klart. Det er åpenbart at det er mye vi har å rette på, sier han.

(Klikk på vinduet under for å se sammendrag av kampen)

188724

Reklame

NÅ: Gjør julegavekupp hos to friluftsgiganter