Gå til sidens hovedinnhold

Dette angrer vi på som voksne

Vi angrer mest på det vi aldri gjorde.

(SIDE2): Nå er vi i utgangspunktet lite fan av å bruke tid på å angre på ting. Gjort er gjort, og selv om man naturligvis skal lære av sine feil, så er det ingen vits i å dvele ved alt som ikke gikk helt etter planen.

Men da diskusjonen kom opp i lunsjpausen, kom vi alle naturligvis på et par ting vi angrer på. Vi har alle gjort feil, men aller mest angrer vi på de tingene vi aldri gjorde.

Så uten å dvele for mye ved det, her er vår liste av ting vi gjerne skulle gjort annerledes.

Utdanning og jobb

- Jeg angrer på at jeg ikke tok skolen mer seriøst. Da jeg gikk på videregående føltes det som utrolig mye jobb og slitsomt å lese til prøver også videre. Når mamma og pappa sa hvor viktig det var å få gode karakterer, og at jeg kom til å angre – så brydde jeg meg ikke. Som mange andre tenåringer. Men når jeg ser tilbake på hvor tynne skolebøkene faktisk er, og hvor lite som egentlig skulle til for å gjøre det bedre, så angrer jeg.

- Jeg angrer på at jeg ikke dro til USA for å studere på grunn av en fyr.

- Jeg angrer på at jeg jobbet mye mer enn hva jeg økonomisk hadde behov for i studietiden, og at jeg glemte at jeg skulle gjøre det resten av livet. Nyt studietiden!

- Jeg angrer på at jeg ikke tok mer utdannelse i 20-åra.

- Jeg angrer på at jeg aldri studerte utenlands.

- Jeg angrer på at jeg ikke studerte det året på Berkeley som jeg planla.

- Jeg angrer på de gangene jeg fikk en mulighet til oppdrag og jobber i kraft av min bakgrunn/erfaring, men sa nei grunnet egen usikkerhet om jeg er «flink» nok. Jeg skulle bare sagt ja, selvsagt var jeg bra nok til å gjøre de tingene. Det er slike muligheter man bør ta, for det er de som trekker deg videre – også i retninger du kanskje ikke hadde tenkt. Livet kan og bør ikke planlegges i detalj.

- Jeg angrer på at jeg tok karakterer og prøver så seriøst på ungdomsskolen og videregående. Stress ned, ting ordner seg uansett. Det betyr ikke at man ikke skal følge med på skolen, men det er ikke verdens undergang å få 3 på en prøve.

Kjærlighet, vennskap og sex

- At jeg ikke bare droppa kjærlighetssorgen i russetiden og heller hadde det morsomt.

- Angrer på at jeg hadde sex i altfor ung alder. Hva var vitsen? Gjorde det bare fordi «alle» andre gjorde det, og ville ikke være kjip. Utrolig teit.

- Angrer på at jeg ikke var mer oppmerksom og snillere med andre folk på skolen, brydde meg kun om min nærmeste «gjeng».

Utseende og kropp

- To merkelige tatoveringer jeg kunne vært foruten. Man mååå jo ikke ta en impulstatovering når man er 19.

- At jeg tok solarium.

- Angrer på at jeg sprayet håret mitt med blond spray – HELE tiden da jeg var 17 år. Når jeg ser bilder nå må jo de voksne rundt meg ha ledd seg ihjel! En gul glorie på toppen. For min del ville jeg ha det blondere. Blondere. Blondere.

- Angrer på at jeg nappet øyenbrynene mine til syltynne streker på 90-tallet. Not nice. Og kunne hatt store, fyldige bryn i dag.

- Jeg angrer på at jeg ikke gikk med tubetopp og bar mage da jeg hadde kropp til det.

- Jeg angrer på at jeg snakket meg selv ned foran speilet. Det sies at man skal holde sine venner nærme, men sine fiender enda nærmere. Jeg tror ikke det betyr at man skal bli sin egen verste fiende.

Penger, reiser, alkohol og mat

- At jeg ikke reiste enda litt mer, og bodde mer i utlandet. Har gjort det mye, men det var fantastisk og har så mange gode minner.

- At jeg ikke ønska meg bunad til konfirmasjonen (har en haug med sagasølv-smykker og merkelige klumper av gull i kjede).

- Jeg angrer så sykt på at jeg ikke begynte å spare penger på BSU før jeg fylte 25. Jeg jobbet fra jeg var 16, hvorfor satte jeg ikke bare inn litt penger hver måned? Husk: 200 kroner er bedre enn ingenting.

- Jeg angrer på alle klærne jeg har kjøpt og brukt bare én gang. Faktisk så skammer jeg meg, mest fordi jeg nå mer om hvordan disse klærne blir lagd. Kontrasten mellom fattig og rik blir kvalmende når jeg tenker på de menneskene som lager klærne jeg bare brukte på én fest.

- Angrer på at jeg begynte å drikke alkohol, og spesielt hjemmebrent i altfor ung alder. Det kunne faktisk gått skikkelig galt.

- Angrer på at jeg tok ut alle BSU-pengene mine og kjøpte stygge møbler for dem da jeg kjøpte min første leilighet.

- Angrer på at jeg stort sett kun spiste knekkebrød eller spagetti med ketsjup, fordi jeg trodde jeg ikke kunne (eller gadd) lage mat. Stakkars kroppen min. Man glemmer jo at man slettes ikke er udødelig.

Men når det er sagt, så angrer vi ikke så veldig. For om vi hadde gjort alt riktig ville vi nok ikke vært der vi er i dag.

Vil du lese mer fra oss i Side2-redaksjonen? Lik oss gjerne på Facebook!

Reklame

8 superkupp på kjøkkenutstyr

Kommentarer til denne saken