Gå til sidens hovedinnhold

Dette er dama den utro mannen ser etter

Ansiktstrekkene avgjør for begge kjønn.

(SIDE2): At både kvinner og menn er utro, er ikke lenger noe å diskutere. Men det er også bestemte trekk han eller hun ser etter, når de først velger å hoppe på noen andre.

Mer trofaste
For menns del er det større sjanse at de er utro med en kvinne med feminine trekk. Det vil si en smalere kjeve, fyldigere kinn og høye kinnben. Det viser i hvert fall en ny studie, som også mener at årsaken til at menn vil ha den søte, feminine, er fordi det tyder på sunnhet, ungdommelighet og (ironisk nok?) trofaste.

Sartere trekk assosieres også med et høyere nivå av det kvinnelige hormonet østrogen, som antyder at det er enklere å formere seg.

Studien viser at det er slike trekk menn ser etter - og da altså såærlig om han allerede er i et forhold.

Også kvinnene
Tidligere undersøkelser har vist at kvinner er ute etter barske kjekkaser når de er vil ha korte opplegg eller en affære, mens det er den stillere, mer nerdete fyren de vil slå seg til ro med. Han anses nemlig å være flinkere til å hjelpe med barna, blant annet.

Det er skotske forskere som står bak studien, og de ville finne ut om man velger forskjellig utseende på partnere ut fra om det er snakk om et kort- eller langvarig forhold.

De utførte studien blant annet ved å vise 393 menn - 207 i forhold - to versjoner av bilder av ti forskjellige kvinner. Den ene versjonen var fotoshop'et med litt mer feminine trekk, det andre litt mer maskuline.

Og de fleste ville altså ha den feminine for korte affærer, og da særlig mannfolka som er i forhold.

Mer å tape?
Hvorfor det er slik, har forskerne flere teorier om.

- Kanskje noen menn velger å inngå forhold, mens de fremdeles forsøker å være utro mer andre, mer feminine kvinner, sier psykolog og lege, Anthony Little, ved Universitetet i Stirling

- Eller kanskje det er slik at når man har funnet den man vil være sammen med over lengre tid, gjør risikoen for å bli tatt at mannen velger nøyere en eventuell kvinne for en affære, enn det en mann uten partner vil gjøre.

Men også synet på seg selv har noe å si om hvem man velger.

- Studien viser også at menn som selv synes de er attraktive, foretrekker feminine trekk hos kvinner, enn menn som ikke synes de er så mye å se på.

- Det samme gjelder kvinner - også der er det de som synes de selv er attraktive, som er mest kresne.

(Kilde: Dailymail.co.uk)

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken