Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er den viktigste lanseringen noensinne

- Du abonnerer på en måte på fremtiden, sier konserndirektøren.

Visma med konserndirektør Øystein Moan i spissen har nå lansert sin største satsing noensinne.

Forretningsløsningen heter Visma.net og er et nytt og komplett nettbasert finanssystem.

Til forskjell fra tidligere har man nå alt tilgjengelig og fleksibelt på nettet i stedet for bare lokalt på jobben.

- Mange av de systemene som nå eksisterer på markedet dekker bare små områder slik at man må ha supplerende systemer, men Visma.net derimot er en helhetlig løsning som gir deg alt du trenger på et sted. Tjenesten er ferdig integrert og de fleste arbeidsprosessene er automatisert, og løsningen skal være ganske enkelt for både små og store virksomheter, sier Nils Vold, produktdirektør i Visma, på lanseringen.

Han mener det er kombinasjonen av hastighet, brukervennlighet og fleksibilitet som gjør systemet svært attraktivt og går høy verdi for kundene.

Attraktivt
- Det er mange bedrifter som etterspør denne typen løsninger nå. Markedet er faktisk modent for økonomisystemer på nett. Teknologier gjør det mulig å levere løsninger nå som også tilfredsstiller kravene til den profesjonelle bedriften, sier Moan på lanseringen.

Økonomisystemer har vært en viktig og lønnsom investering for bedrifter i mange år.

- Forandringen ligger i det at du slipper å ta en upfront investering. Det blir lavere driftskostnader, fordi vi drifter det og tar backup. Også får man enda mer effekt fordi enda flere i organisasjonen får tilgang på data og du kan ta dataene hvor som helt og når som helst, fortsetter Moan.

Systemet koster rundt 2.400 kroner per måned i startpakke for tre medlemmer.

- Kundene vil få en fast kostnad per måned per bruker. Man kan abonnere på flere eller færre brukere og justere antall etter behov, sier Moan til Nettavisen NA24.

Tar markedsandeler
Moan forteller at programvaren ikke vil bli lønnsom før de har fått et stort antall brukere. I dag har Visma 300 000 softwarekunder.

- Vi tror at i løpet av ti år har de aller fleste av disse kvartert til nettbasert løsning, også tror jeg dette vil være attraktivt for de kundene som ikke har nettverk. Så tror jeg dette vil ta markedsandeler fra de leverandørene som ikke har nettbaserte løsninger og de som ikke har noen god idé om hvordan de skal lage det heller, forteller Moaen.

Han mener at de som skal velge et nytt økonomisystem bør se på deres løsning.

- Systemet vil bli kontinuerlig oppdatert. Du abonnerer på en måte på fremtiden. Hvert kvartal vil det bli nyere og nyere ting, sier Moan.

Det vil også komme flere systemer innenfor visma.net etter hvert som automatisk blir integrert dersom du har visma.net i virksomheten.

Nyskapende og unikt
Visma begynte å jobbe med programvaren allerede i 2005.

- Vi ønsker å være innovative, men samtidig trygge. Det betyr at de kundene som bestiller løsninger av oss, skal være sikre på at det vi leverer skaper verdi, sier Vold på lanseringen.

- Dette er den viktigste lanseringen noensinne. Det vi lanserer i dag kan være en løsning vi kan leve med i 20-30 år fremover. Så det er en langsiktig lansering og det andre er at vi står midt i et teknologiskifte. Mange av oss pensjoneres mens Visma fortsatt er i beste velgående, sier Moan på lanseringen.

Mulig å kutte en ansatt
Visma har hatt vekst alle kvartal siden 2001, også gjennom finanskrisen. Moan mener systemet vil være viktig for kunder kanskje spesielt i krisesituasjoner.

- Vi selger jo ting som folk må ha både gjennom gode og dårlig tider. Det er ikke luksusprodukter, det er relativt rimelige produkter og vi har et stort antall mellomstore kunder som gjør at risikoen er spredd på mange kunder. Så vi driver med ting som man både må ha og som bidrar til effektivisering og kostnadsbesparelser og kanskje i en finanskrise hvor man er ekstra opptatt av å ha økonomien under kontroll og holde kostnadene nede er viktig, mener Moan.

Han forteller at de ser at bedrifter sliter med norske kostnadsnivåer og lønnsnivåer.

- Med en visst antall ansatte så må norske bedrifter selge 4-5 prosent mer bare for å konversere for lønnsutviklingen. Det gjør at mange ser på hvordan man kan kjøpe nye systemer som gjør at man blir mer effektive. Fordi at kostnader per bruker her er for så vidt lite i forhold til lønnskostnadene. Så hvis man ved et effektivt system kan la være å ansette en person ekstra så er det verdt ganske mye altså, forteller Moan avslutningsvis.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken