Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er en god dag for norske forbrukere

Og en god dag for deg, Ole Robert Reitan?

Rema-sjefen er godt fornøyd med at Konkurransetilsynet nå vender tommelen ned for ICAs innkjøpssamarbeidet med NorgesGruppen.

Les mer: Frykter for 10.000 arbeidsplasser

- Dette er en god dag for norske forbrukere. Dette betyr fortsatt sterk konkurranse på pris, kvalitet og mangfold, som kommer norske forbrukere til gode, sier Ole Robert Reitan, til Nettavisen.

Har blitt for store

Reitan forteller at Rema-kjeden hele tiden ment at et dominerende innkjøpssamarbeid mellom NorgesGruppen og ICA vil være skadelig for konkurransen i dagligvarebransjen.

- At Konkurransetilsynet har kommet til samme konklusjon, ser vi på som en riktig vurdering. Vi registrerer også at Konkurransetilsynet ser at NorgesGruppen har en for dominerende posisjon i markedet, og at dette ikke er sunt for konkurransen, fortsetter han.

I desember offentliggjorde Coop og Rema 1000 at de inngikk en innkjøpsavtale.

Truer med nedleggelser

ICA taper i dag store summer på sine butikker i Norge. Ifølge selskapet tapte ICA 691 millioner svenske kroner på sin operasjon i Norge i fjor. De legger en stor del av skylden på underskuddet på at de har for høye innkjøpskostnader målt opp mot sine konkurrenter.

Ifølge selskapet tapte ICA 691 millioner svenske kroner på sin operasjon i Norge i fjor. De legger en stor del av skylden på underskuddet på at de har for høye innkjøpskostnader målt opp mot sine konkurrenter.

De har tidligere truet med å legge ned flere hundre butikker, spesielt i Nord-Norge, om Konkurransetilsynet ikke ga aksept til samarbeidsavtalen med NorgesGruppen.

NorgesGruppen ville inngå en samarbeidsavtale med ICA om deler av selskapets distribusjon og innkjøp. Samarbeidsavtalen ville innebære at rundt 60 prosent av ICAs volum vil bli distribuert av.

Les også: ICA kan legge ned alle butikkene i Nord-Norge

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken