Gå til sidens hovedinnhold

Dette er himla godt

Når det er hvitt ute, passer det med noe fargerikt på tallerkenen. Fra Vestlandet får du oppskrifter på fruktkake og eksotiske middagsretter.

(SIDE2): Koriander, karri, lime og papaya fører tankene våre østover. Men denne gangen bærer bruken av disse råvarene oss til Haugesund. Sildebyens innbyggere har fått smaken på asiatisk mat de også, inkludert dem som har mat som yrke.

I kokeboken ”Himla godt. Mer enn bare sild” er ti av Haugesunds fremste matmenn representert med omtale og oppskrifter. Art of Taste presenterer her noen av oppskriftene, og vi har valgt farger og smaker som liver opp sansene i denne kalde årstiden.

Kake til å dåne av
Stuert og forpleiningssjef Steinar Rønnevik står for oppskriften på en knallgul og varmende rett; blåskjell i karri.

Flott kongereke i grønne omgivelser er signert Rune Vormestrand, kokk ved Viking Stadion.

En som er veldig glad i asiatisk mat, er kokken Jostein Selvaag. Prøv hans laks med koriander og lime, knallsterke papayasalat, og chilibakt ananas med kanelis – en sterk-søt opplevelse til dessert.

Konditor Svein Skeiseids drøm av en fruktkake med melon, physalis, caramol og andre lekre frukter er nesten til å dåne av. Det kreves imidlertid en del kunnskap for å få den til. Lag den – eller rett og slett bare nyt synet.

Oppskriftene:
Dampede blåskjell med karrifløte
Korianderbakt laks
Grønn papayasalat
Kongereker med avokadosalsa
Chilibakt ananas
Fruktkake
Søk etter andre oppskrifter på Art of Taste

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien