Gå til sidens hovedinnhold

Dette er norske Jonathan

Du har sett ham som den illsinte karen som ikke får betalt i Lotto-reklamen. Men Jonathan Espolin Johnson har en actionfylt fortid i Hollywood. Se video.

(SIDE2:) Etter 11 år som skuespiller i USA, har Jonathan Espolin Johnson vendt hjem for godt. Men først fikk han med seg både en rolle i «Sex og singelliv», «Den tredje vakten» og til slutt altså filmen «Deadwater».

Eksperimenter på mennesker
Filmen handler om en tropp elitesoldater, ledet av Lance Henriksen, som blir kalt til et krigsskip i Gulfen. I teamet er også Jonathan Espolin Johnson som Ltd Commander Alberts.

Skipet har vært i bruk siden annen verdenskrig. Det viser seg at det i tidligere kriger har vært foretatt ulovlig forskning for å dyrke fysisk frem den perfekte kriger på skipet. Og det er mer enn dagens soldater som venter eliteteamet da de klatrer om bord.

- Egentlig holdt jeg på å få en rolle i en annen film som regissør Roel Reiné skulle lage. Den glapp i siste instans, men han sa han hadde meg i bakhodet til sitt nye prosjekt og det var denne filmen, forteller Jonathan til Side2.

Espolin Johnson, som for øvrig er barnebarn av den kjente barne-tv-«Onkel Lauritz», har mest jobbet teater i New York før han forsøkte seg i Hollywood. Hans litt røffe utseende har fått ham godt inn i sluggerrollene.

- Jeg har banket opp mange på lerretet, ler han. Men sier at Hollywood nok raskere båssetter menn med barbert hode i en type roller enn her hjemme. På teatret unngikk han slike roller som best han kunne.

Sjekkelærer i Cæsar
Derfor er han godt fornøyd med at han dukker opp som amerikansk sjekkelærer i Hotel Cæsar fra 22. januar. Eller rollen i Lotto-reklamen.

For tiden ligger «Deadwater» hos en av USAs store distributører som planlegger å få filmen ut på kino. Jonathan og hans medspillere spilte den inn på samme krigsskip som Clint Eastwood brukte i «Flags of Our Fathers» og Terrence Malick brukte i «The Thin Red Line».

- Lance Henriksen var en av de hyggeligste karene jeg har møtt. Han er jo norsk og har vært mange ganger i Norge. Du kan si vi tok oss en gammeldags god norsk fest, ler han.

SE JONATHAN I TRAILEREN TIL DEADWATER HER

204851

Hyggelig med Sex-Samantha
I «Den tredje vakten» spilte Gene Simmons hans sjef, men de var aldri på settet sammen. Men Kim Cattrall var en kjempesøt dame, forteller Jonathan når vi spør.

- Jeg brukte 12 timer på å spille en paparazzifotograf i øsende regnvær som ropte over til Kim Cattrall. Da jeg gikk kom en produksjonsassistent løpende etter meg og hilste fra Kim. Hun var imponert over at jeg holdt ut og beholdt samme energinivået hele tiden, forteller han.

Ferdig med Holllywood
Jonathan Espolin Johnson føler seg imidlertid ferdig med Hollywood. Han forteller at New York er hans by, men skal man jobbe film og TV må man til Los Angeles. Jonathan trivdes dårlig i rotteracet i Hollywood.

- Jeg kom til et punkt der jeg måtte bestemme om jeg skulle etablere meg i Hollywood og bli amerikaner eller om jeg skulle dra hjem til familie og venner og Europas kjappest voksende filmbransje. Valget var ikke så vanskelig, sier han til Side2.

22. januar dukker han altså opp som amerikansk sjekkedoktor i «Hotel Cæsar». Og til høsten dukker han opp i filmen «Sammen» mot Fridtjov Såheim.

- Jeg føler jeg har blitt godt mottatt av bransjen når jeg kom hjem, sier han.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken