Gunnar Andreassen er igjen i vinden. Nå har han startet fanklubben til TV-serien «24» og for lengst ertet på seg Telenor-eide ABC Startsiden.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Andreassen forteller selv om striden i en pressemelding som han i dag har sendt ut til media:

- Fanklubben til TV-serien «24» har fått et sjokkbrev fra advokatfirmaet Wiersholm om fanklubbens hjemmeside. I brevet trues det med søksmål om ikke fanklubbens domener overføres gratis. Det var ikke advokatene til Fox, som produserer TV-serien 24 som sendte trusselbrevet, men advokatfirmaet som representerer ABC Startsiden, skriver han.

Endret design
- Den grafiske profilen til ABC Startsiden og nettsiden til fanklubben vår er svært annerledes, og selve temaet til nettsidene er helt forskjellige. Startsiden24.no handler om en kjent, amerikansk TV-serie og driver ingen kommersiell virksomhet i det hele tatt. ABC Startsiden driver en kommersiell startside på lik linje med en rekke andre vanlige startsider med lignende navn og tilsvarende utseende.

På direkte spørsmål fra NA24 om endringen av innhold og design svarer han:

- Mitt andre selskap, Nordlandsposten, kjøpte domenet av Bedriftsguiden som egentlig hadde planer om å lage en side for næringslivet.

Med andre ord har alle sidene og domene i prinsipp vært flyttet mellom ulike NUF, Norskregistrert Utenlandsk Foretak, som Gunnar Andreassen eier.

Snylting
- Som kjent er ordene «start», «side», «startside», «startsider», «startsiden», «startsidene» med flere vanlige, norske ord. Dette er fordi alle sider på internett har en startside, ABC Startsiden har verken oppfunnet eller eier selve ordene eller bruken av dem. Det samme gjelder selvsagt «24». Dermed bør det være åpenbart at nettsiden og domenet startsiden24.no og domenet startside24.no, som peker til startsiden24.no ikke i konkurranse med ABC Startsiden og heller ikke krenker ABC Startsiden sine rettigheter på noen måter, fortsetter han pressemeldingen med.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

- Om ABC Startsiden nå skal begynne å true alle nettsider som inneholder ordene «startside» eller «startsiden» vitner om at selskapet bak startsiden.no er i ferd med å miste magemålet.

Advokaten som representerer ABC Startsiden er ikke akkurat enig med Aandreassens utspill i pressemeldingen.

- Dette er snylting på en merkevare, sier advokat Hans Erik Johnsen i Wiersholm som mener at dette er et klart brudd på merkevareloven.

- Startsiden har innarbeidet denne merkevaren gjennom nordmenns mange års bruk av siden, sier han.

Han forteller videre at designet ble endret etter at advokatfirmaet tok kontakt med selskapet.

- Mitt inntrykk er at selskapet har funnet på en løsning inntil videre for å unngå videre pågang fra ABC Startsiden.

Men dette endrer ikke saken. Selskapet bruker fortsatt en beskyttet merkevare, hevder advokat Johnsen.

Har flere etter seg
Det er ikke lenge siden Andreassen fikk et tilsvarende brev fra Avisa Nordlands advokater for å ha tatt domenet nordlandsposten.no.

- Utfordringen er at han misbruker et gammelt og innarbeidet merkenavn som er tatt opp i Avisa Nordland, da den ble etablert etter sammenslåingen av Nordlandsposten og Nordlands Framtid i 2002, sa administrerende direktør Bjarne Holgersen i Avisa Nordland til NA24 Propaganda da.

Les mer: Kriger om domene

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).