Gå til sidens hovedinnhold

- Dette er uredelig, Tetzschner!

- Frp går selvsagt ikke inn for en innvandringspolitikk som bryter med internasjonale forpliktelser, sier Christian Tybring-Gjedde.

OSLO (Nettavisen): Lederen i Oslo Frp mener Høyres Michael Tetzschner farer med usannheter om Fremskrittspartiets politikk.

I et intervju med Dagsavisen sier Høyres innvandringspolitiske talsmann at deler av Fremskrittspartiets innvandringspolitikk bryter med internasjonale forpliktelser og vil hemme integrering.

Avisen skriver at det i Frps partiprogram, som ble vedtatt i helgen, heter at «flyktninger og asylsøkere som har fått oppholdstillatelse i Norge, skal reise hjem til sine respektive hjemland».

- Kan Tetzchner fortelle meg hvor dette står? Jeg kan hevde at jorden er flat, men da får jeg også føre bevis for at det er sant. Nå får Tetzschner bevise for meg at dette er Fremskrittspartiets politikk. Det er det selvsagt ikke, sier Tybring-Gjedde til Nettavisen.

- Vi går selvsagt ikke inn for en innvandringspolitikk som bryter med internasjonale forpliktelser.

Tybring-Gjedde hevder Tetzchner åpenbart kan lite om asylpolitikk og tilbyr seg å ta ham i skole.

3629449

- Er det noen som har greie på asylpolitikk i dette landet, så er det Frp, sier Tybring-Gjedde.

Han viser til resolusjonsforslaget som Oslo Frp fremmet på landsmøtet i helgen. Med en liten endring ble dette vedtatt som en resolusjon som oversendes stortingsgruppa.

- Det vi har foreslått er at søknadsprosessen kan foregå i et naboland fra der asylsøkeren kommer. Får de avslag, sendes de tilbake. Får de innvilget asyl, kommer de til Norge, forklarer Tybring-Gjedde.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken