(SIDE2): I en rekke byer får du hotelluksus til en tusenlapp, melder søkesiden Hotels.com. I New York må du gjerne betale mer enn dette for to usle stjerner.

«Det er ikke alltid lett å finne luksus til en rimelig penge, men fortvil ikke. Det finnes en rekke byer hvor du kan boltre deg i himmelsenger og boblebad til kun tusen kroner natten», skriver selskapet i en pressemelding.

Fra fem til to stjerner
Kontrastene på hotellstandarden er stor om man har tenkt å bruke en gitt sum. I byer som Bali, Buenos Aires, Kairo, Lisboa, Marrakech, Warsawa og Budapest får man fem stjerner for tusen kroner natten, viser tall fra selskapet.

I populære byer som Berlin og Praha er det heller ikke så dyrt for en høy hotellstandard.

- Det er flott å se at man har såpass mange valgmuligheter med et lavt budsjett, uten at man nødvendigvis trenger å reise langt. Dette er spesielt gode nyheter for dem som vurderer byferie i sommer. Hvis kundene tenker bredt og velger mindre kjente destinasjoner som Warsawa eller Marrakech, får de mye mer for pengene sine, sier Alison Couper, kommunikasjonsdirektør i Hotels.com.

New York på bunn
Av de byene som kommer dårlig ut, finner vi klassikere som Paris, Venezia, Tokyo, Moskva og New York. Her gir en tusenlapp deg et rom på et hotell med tre eller to stjerner.

Vurderingene er basert på en såkalt «Hotels Price Index», en oversikt over hotellpriser i 2007. Hotels.com har vurdert prisene ved 60.000 hoteller på 6.5000 steder i verden.

Her er hele lista:

Bali: 5
Buenos Aires: 5
Kairo: 5
Lisboa: 5
Marrakech: 5
Warsawa: 5
Budapest: 5
Berlin: 4,9
Praha: 4,8
Bangkok: 4,5
Tallinn: 4,5
Wien: 4,4
Barcelona: 4,3
Dublin: 4,3
Cape Town: 4,2
Beijing: 4,2
Las Vegas: 4,1
Amsterdam: 3,9
København: 3,8
Sydney: 3,6
Dubai: 3,6
Edinburgh: 3,5
London: 3,4
Hong Kong: 3,4
Paris: 3,3
Los Angeles: 3,3
Venezia: 3,2
Boston: 3
Tokyo: 2,8
Moskva: 2
New York: 1,7