(SIDE2): Ifølge danske anmeldere vil ungjentene få møte et velopplagt, om enn nyamputert, band, skriver NTB.

Av kvartetten, som bandet nå er blitt etter Zayn Maliks avhopp, virker særlig Harry Styles å være i storform, meldes det fra den danske byen Horsens, der One Direction spilte tirsdag på sin «On The Road Again»-turné:

- Voldsomt energinvå

– Som en ung Mick Jagger vrikker han hoftene og kaster lokkene fram og tilbake til pikenes velskrikende fornøyelse, skriver danske Gaffa, mens Ekstrabladets vanligvis svært boybandkritiske anmelder fastslår at «særlig Harry Styles fremsto som ustyrlig velopplagt» og medgir at One Direction viser «et helt annet energinivå og engasjement» enn da de gjestet Danmark i juni i fjor – da anmelderen kalte det «barnemishandling».

Arenaen har tidligere huset storheter som a-ha, R.E.M., Green Day og Bon Jovi, men inntas fredag av et svært ungt publikum. Det får arrangør Live Nation Norway til å ta noen grep.

Ingen får stille i kø før 14

- Ingen får stille seg i kø før kl. 14. De som stiller seg opp før det, vil bli bortvist av sikkerhetsvaktene våre, sier sjefsbooker Martin Nilsen hos Live Nation og forklarer det med at området ikke egner seg for å campere i kø, og at det også er med tanke på sikkerheten også til de unge fansene selv.

- Det er et ungt poppublikum, som er «diehard»-fans av bandet. Vi vet fra tidligere av at de ikke spiser og drikker nok. Når de er inne og blir overtent med all påvirkningen, når alle står og skriker, utgjør de en fare for seg selv, sier Nilsen til NTB.

- Vi anbefaler dropoff-soner på Sognsvann og Blindern for dem som likevel kjører, og kollektivt derfra. Sognsveien kan bli avstengt av politiet, og foreldrene kan ikke regne med å få hentet barna sine ved arenaen, sier Live Nation-representanten, som kan fortelle om mange henvendelser i dagene før One Direction treffer Norge.

- De henvender seg med spørsmål om der er garderobe, om lading av mobiltelefoner, tider og om det er lov å ha med plakater, ramser Nilsen opp. Særlig arrangørens holdning til sistnevnte volder nok en del ivrige jenter hodebry: Det er nemlig ikke lov å ta med seg noe som er større enn en håndflate inn på arenaen.

Andre vil samles rundt å holde opp ferdigtrykte A4-ark med «Tusen takk» og «Thank you» på under sangen «Night Changes» – fordi «de fleste har noe de vil takke guttene for», heter det i beskrivelsen av Facebook-gruppen.

- Flere skjerf

Andre satser på halstørklær i samme farge som yndlingen deres har på mikrofonen, etter idé fra Bandana Project i USA. De som liker flere av bandmedlemmene, anbefales å ta på seg flere skjerf – eller farge et selv i grønt for Harry, rødt for Liam, blått for Louis og hvitt for Niall.

One Direction har heller ikke solgt ut Ullevaal stadion, som ifølge hjemmesiden rommer 31.000. Men Martin Nilsen hos Live Nation Norway kan ikke oppgi salgstall, og opplyste to dager før Oslo-konserten:

- Det finnes noen få billetter igjen.

Dørene åpner klokken 16.30 for dem som har ståplasser, som for øvrig har en nedre aldersgrense på 12 år, og klokken 17 for dem som har sitteplasser.

Første artist ut er Isac Elliot, som entrer scenen klokken 18.25, før forbandet McBusted går på klokken 19. Klokken 20.30 står så One Direction selv for tur.