Gå til sidens hovedinnhold

Dette får Oscar-stjernene

Det er ikke bare kjoler, dresser og smykker det går i når Oscar-stjernene skal pleies. Soltimer, mobiltelefoner, solbriller og pedikyr kommer i store «godteposer».

SE DE EKSKLUSIVE OSCAR-SMYKKENE HER

Natt til mandag går den store Oscar-gallaen av stabelen, og de mange stjernene som er invitert overøses med gaver og gratis tilbud om både det ene og det andre - som vi vanlige dødelige aldri får se.

Både kjolene og smykkene er vel kjent. Det som ikke er så kjent, er at designere og kosmetikkmerker setter opp egne suiter der de tar imot stjerner som gjerne vil bli litt stelt med.

Chanel, Estee Lauder og L'Oréal har egne mottakelsesrom der de celebre kan få alt fra manikyr, pedikyr og hår- og sminketips - pluss en diger pose med produkter, selvsagt. Suitene er leid på de dyreste hotellene i Beverly Hills.

Undertøy, mobiltelefoner og gratis medlemskap i eksklusive helsestudioer står også på listen. Alt kommer både for menn og damer selvfølgelig.

For flere år siden strammet akademiet inn smøringsreglene for sine medlemmer som stemmer frem Oscar-vinnerne. Den gang var det usedvanlig flotte gaver fra filmselskapene som var det store problemet. Blant annet måtte Sharon Stone gi tilbake et lekkert diamant armbåndsur hun skal ha fått av Miramax sammen med tittekopien på årets filmer.

Men de ulike suitene og ståplassene til de store designerne og merkene er ikke forbundet med de nominerte filmene og er således ikke i strid med akademiets regler.

Kommentarer til denne saken