Gå til sidens hovedinnhold

Dette gis bort gratis

- Jeg ønsker av hele mitt hjerte at noen kan bruke det til noe

Den som drømmer om å ha sin egen kai, eller sitt eget fiskebruk, kan kikke til Kvalsund. Om det er et kupp i sikte er det ingen som kan garantere, men om rette vedkommende leiter etter et oppussingsobjekt eller trenger «noe god material», så er det muligheter for det. På utsiden av bygget ser man at deler av kaia har sunket, og det er lite maling igjen på veggene, men noe kan fortsatt brukes, skriver Finnmark Dagblad.

- Inne i bygget er det en god del god material som er brukende, som for eksempel kraftige bærebjelker. Noe er likevel ødelagt. Taket på nedsiden er ødelagt, men det ser dem. Det er også dypt ved kaia for som vil ha båtplass, sier Ester Marie Olsen som eier kaia til avisen.

Flere interessert
Hun vil ikke framsnakke det for mye, men ønsker heller å holde seg «nøytral».

I en beskjeden annonse i Finnmark Dagblad annonserer hun «Fiskebruk gis bort». Allerede har hun fått flere henvendelser.

- En av dem sier at han tidligere har resturet ting, og ser ikke på problemet, men på mulighetene.

Historikk
Etter det FD kjenner til ble kaia bygget i 1947, altså for 66 år siden. Kvalsund fiskesamvirke bygget fiskebruket på rundt 70-tallet, og det har vært flere eiere.

Fiskebruket skal ha vært tatt ut av drift i 1990, og bygget har siden da vært brukt som lagerplass, men de siste tiårene har det bare stått.

Reparasjonskostnadene for å sette kaia og bygget i stand er ukjent.

- Ikke salgbart
- For noen år tilbake var det en kjøper som var interessert, men fordi det tok for lang tid å overføre tomta i et arveoppgjør, falt interessen og han trakk seg, sier Olsen.

Nå ser ikke Ester Marie Olsen lengre at verken bygg eller kai har den store salgsverdien.

- Sånn som det ser ut er det ikke helt enkelt å selge.

Tomta som bygget står på følger ikke med, for det er en annen person som eier, men det er ikke noe problem. Tomten kan leies eller kjøpes.

- Jeg ønsker av hele mitt hjerte at noen kan bruke det til noe, sier Ester Marie.

Les mer fra Finnmark Dagblad her

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris

Kommentarer til denne saken