Gå til sidens hovedinnhold

Dette gleder vi oss til i 2009

Spillåret 2009 blir like bra som 2008. Bare se her.

(Spillmagasinet): 2008 har vært et fantastisk spillår, med den ene strålende utgivelsen etter den andre. Men det ser ikke ut til at 2009 blir noe dårligere.

Her er de spillene vi vet om og gleder oss mest til akkurat nå.

Skate 2

En av 2007s største overraskelser var skatespillet «Skate», takket være et intuitivt kontrollsystem og en mer autentisk følelse vippet det selveste «Tony Hawk» av tronen. Nå er oppfølgeren snart her og utviklerne lover at alle originalens småfeil og irritasjonsmoment er fikset.

Street Fighter IV

«Street Fighter» er en av de eldste og beste slåssespillseriene, med et par unntak kan samtlige medlemmer regnes som klassikere. Nå braker det snart løs igjen og med et variert utvalg figurer, en visstnok fabelaktig spillmotor og lekker grafikk, klarer vi ikke å se hvordan dette skal kunne gå galt.

GTA IV: The Lost and Damned

Actionspillet «Grand Theft Auto IV» er noe av det beste som kom i 2008, men for 360-eiere er opplevelsen langt i fra over. I utvidelsespakken «The Lost and Damned» tar du kontroll over bikeren Johnny Klebitz og utviklerne lover at vi skal få se en annen side av Liberty City. En rekke løse tråder fra originalen skal også nøstes opp, så det kan lønne seg å ha den friskt i minne.

Killzone 2

Vi har allerede testet de seks første brettene av skytespillet «Killzone 2» og ble kjempeimponert. Faktisk var den uferdige utgaven ett av de beste spillene vi spilte i 2008, noe som er spesielt bra med tanke på alle toppspillene som har kommet i år.

Resident Evil 5

Actionskrekkspillet «Resident Evil 4» dukker ofte opp på lister over de beste spillene noensinne, noe som er fullt fortjent. Japanske Capcom klarte å puste nytt liv i den da litt sirumpa serien og resultatet var en spillopplevelse uten like. Femmeren byr blant annet på en omfattende samarbeidsmodus og ser ut til å by på mer skrekkelig moro, denne gang satt til Afrika.

GTA: Chinatown Wars

Vanligvis er vi skeptiske til håndholdtversjoner av konsollserier, men etter å ha sett hva Rockstar fikk til med «GTA»-spillene til PSP er vi ikke særlig bekymret. Utviklerne holder som vanlig tett om historien, det eneste de vil si er at vi skal få en fullverdig «GTA»-opplevelse på Nintendos håndholdte.

Infamous

Utviklerstudioet Sucker Punch er mest kjent for de søte og meget gode «Sly Racoon»-plattformspillene til PS2. «Infamous» skiller seg veldig fra disse og handler om en helt/anti-helt som skal overleve i en rasert by. Spillet har en åpen struktur og en del fellestrekk med Xbox 360-spillet «Crackdown», noe som alene er grunn til å glede seg.

Heavy Rain

Den franske utvikleren Quantic Dream står bak en av våre definitive favoritter, den interaktive filmen/eventyrspillet «Fahrenheit». Med «Heavy Rain» lover de å bringe oss nærmere filmens verden, fortelle en enda mer engasjerende historie, by på et unikt kontrollsystem og levere de mest troverdige figurene sett i noe spill. Vi kan knapt vente.

Colin McRae: Dirt 2

Rallyspillet «Colin McRae: Dirt» kombinerte lekker grafikk med en deilig tilfredsstillende kontroll, mange varierte biltyper og krevende motstandere. Oppfølgeren skal i følge Codemasters blant annet by på bedre grafikk, heftigere baner og sist, men ikke minst, en skikkelig flerspillermodus. Det er med andre ord slutt på å bare kjøre mot klokka.

Alan Wake

Om skrekkspillet «Alan Wake» kommer i 2009 er det ingen som vet, men det ser så lovende ut at det rett og slett må få plass på lista. Du tar kontroll over forfatteren Alan Wake som oppsøker en søvnklinikk for å klare å drømme igjen. Dessverre for han og heldigvis for oss huser byen klinikken ligger i mørke hemmeligheter, og resultatet blir forhåpentligvis en spillthriller av ypperste klasse.

Brütal Legend

Spillegenden Tim Schafer, som blant annet har jobbet på de fleste av LucasArts sine eventyrspill og laget det suverene plattformspillet «Psychonauts», er nå snart klar med actioneventyret «Brütal Legend». Hovedpersonen og roadien Eddie Riggs blir sendt til en hardrockverden, og skal kjempe med og mot fiender som minner om kjente rockere, headbangere, gothere og dørvakter. Med Schafers humoristiske sans og Jack Black i hovedrollen, føler vi oss trygge på at dette blir en morsom opplevelse.

God of War 3

Krigeren Kratos har allerede imponert oss med sine kampferdigheter på både PS2 og PSP, og nå tar han steget over på denne generasjonen med konsoller. Forhåpentligvis får vi servert den samme deilige blandingen av varierte fiender, spektakulære angrep, enorme bosser og heftige og tilfredsstillende kamper.

Uncharted 2: Among Thieves

Actioneventyret «Uncharted» er blant de beste PS3-eksklusive spillene og byr på (fortsatt) lekker grafikk, en spennende historie, utfordrende oppgaver, varierte omgivelser og en hel masse humor. Nå skal Nathan Drake snart ut på eventyr igjen, denne gangen følger han i fotsporene til Marco Polo og utviklerne lover oss masse nytt. I tillegg til alt det vanlige, som at grafikken blir bedre, skal «Uncharted 2» blant annet inneholde et mer dynamisk kampsystem og et nytt klatresystem som gir stor frihet.

Bioshock 2

«Bioshock» er ett av de beste og mest tankevekkende spillene som har kommet, historien fikk i hvert fall oss til å tenke gjennom hva vi mener om genmanipulasjon og jakten på det perfekte menneske. Oppfølgeren foregår både før og etter enerens tur til den mystiske og magiske undervannsbyen Rapture, og vi håper de nye utviklerne hos 2k Marin leverer en like god opplevelse som 2k Boston.

Starcraft 2

Sanntidsstrategispill har sjelden vært så gode som «Starcraft», klassikeren fra 1998 er populær den dag i dag. Ifølge Blizzard skal vi få servert nye enheter, en omfattende enspillermodus (fordelt på ett hovedspill og to utvidelsespakker) og en enda mer velpolert og velfungerende flerspillerdel. Blant annet jobber utviklerne med en «Matchmaking»-funksjon, det vil si at spillere enkelt finner andre som er tilnærmet like gode.

Mafia 2

Actioneventyret «Mafia» fra 2002 var mer «Gudfaren» enn EAs offisielle spill klarte å bli. Med oppfølgeren lover utviklerne hos Illusion Softworks å fortelle en ny spennende historie fra Lost Heaven. Vi håper på samme fabelaktige stemning, flere heftige biljakter, stilige mafioso og intense, varierte og underholdende oppdrag. Hvem kan vel for eksempel glemme enerens Formel 1-løp?

På forsiden finner du flere gode saker om spill.

Kommentarer til denne saken