Kvinner som forstørrer brystene har bedre sexliv, men ikke for de grunnene man kanskje kunne tenke seg, skriver Daily Mail.

I følge Tomi-Ann Roberts, professor i psykologi ved Colorado College, er det ikke bedre selvtillit i forhold til kroppen som gjør at kvinner får et bedre sexliv etter å ha forstørret brystene. Det er heller det at kvinnen har brukt penger på kroppen som gjør sexlivet bedre.

- Når vi har gjort en god innsats, brukt en hel del penger og tid på noe at vi rettferdiggjør innsatsen. Den gode følelsen man får er på grunn av innsatsen man legger i det, ikke tingen i seg selv, sier Roberts til Daily Mail.

Basert på undersøkelse
Roberts henviser til en Brasiliansk undersøkelse, gjennomført av doktor Paulo Guimaraes og han kollegaer, som viste at kvinner forventet en betraktelig økning i opphisselse og bedre seksuell tilfredsstillelse etter operasjonen.

45 kvinner som planla å gjennomføre en brystforstørrelse tok del i undersøkelsen.

Kvinnene ble spurt om de ville fylle ut et spørreskjema før operasjonen hvor de vurderte sin seksuelle lyst, opphisselse og tilfredsstillelse. Respondentene svarte også på samme skjema to måneder, fire måneder og 18 måneder etter operasjonen, skriver Daily Mail.

Ni av kvinnene mente de ikke fikk bedre sexliv etter operasjonen på grunn av strekkmerker på brystene.

De 36 gjenværende som ikke fikk strekkmerker mente de fikk bedre sexlyst og var mer tilfreds med deres sexliv på alle de tre periodene de måtte fylle ut et spørreskjema.

Ikke overraskende
- Her at du 36 kvinner som har brukt mye penger og en stor innsats på å forstørre brystene. Dette er klart fordi media har overbevist dem om at deres bryster er utilstrekkelige, så vi burde ikke være overrasket over at de er fornøyde med sine silikonpupper, kommenterte Roberts til undersøkelsen.

Det overrasket heller ikke professoren at respondentene var mer fornøyde på soverommet etter operasjonen.

- Feminin seksualitet handler mye om hvorvidt vi tilfredsstiller vår partner, og her har vi 45 kvinner som har en brukt en hel del penger på nettopp dette. Hvis brystene nå er tilfredsstillende for deres mannlige partner, da føler man seg ofte mer seksuell tiltrekkende selv, sier Roberts til Daily Mail.

- Bryster en del av så mange andre ting også. Dette sier noe om Victoria Secret-kulturen vår, nemlig at bryster er for menn. De er for menn sin tilfredsstillelse, sier Roberts.

Uenig
Doktor David Reath, leder for den offentlige utdanningskomiteen American Society of Plastic Surgeons, er uenig med Roberts.

- Når jeg snakker med mine pasienter etter operasjoner sier de «Mannen min og meg eller kjæresten min og meg har det veldig gøy». Hvorfor ikke? Det er en viktig del av livet, sier Reath til Daily Mail.

- Jeg tenker at de kvinnelige brystene er en viktig del av en kvinnes kropp, uansett hvordan en kvinne føler om henne selv i offentligheten, uansett hvordan klær hun bruker og hvordan hun føler seg ovenfor hennes seksualitet. Etter en operasjon er det veldig viktig for en kvinne å si at hun er mer selvsikker og at hennes ytre nå passer til hennes indre, sier Reath.