Gå til sidens hovedinnhold

Dette ler du av om 10 år

Her er motene du kommer til å le av om 10 år. Les ekspertenes dom og se bilder.

(SIDE2): Du blir kanskje flau når du ser på gamle bilder av deg selv i familiealbumet? Vel, du kommer garantert til å le av de klærne du går med nå også. Om 10 år.

  • Se bildespesial nederst på siden

Vi har spurt et knippe moteeksperter om hvilke klær og moter de tror vi kommer til å være pinlig berørt over om noen år.

I juryen sitter Per Sundnes, Margrethe Gilboe, Birger Løkeng og Vibeke S. Ødegaard.

Margrethe Gilboe, Motepolitiet

- Det er mye vi kommer til å le av om 10 år. For eksempel alle de store kjedene vi henger på oss. Dessuten kommer nok ikke nettingstrømper og pumps til å være like kult lenger. En annen ting er hockeysveis og den kamuflasjemoten som har tatt helt av kan vi nok få oss en god latter over.

- Er det noe du gikk med tidligere som du ler av nå?

- Jeg gikk med en gyselig svart kreppekjole fra Bonita som hadde kjempestor utringning bak på ryggen. Jeg synes selv den var dødskul, men grøsser når jeg ser bilder av meg selv i den kjolen nå, sier Margrethe Gilboe.

«Jeg gikk med en gyselig svart kreppekjole»

Vibeke S. Ødegaard, moteredaktør i MAG

- Shappy-chic stilen kommer vi til å le av. Den kommer nok bare til å se shabby ut om 10 år. Sigøyner og folklore-stilen med lag på lag av klær og masse smykker vil vi nok synes er både lurvete og rotete.

- Er det noe du gikk med tidligere som du ler av nå?

- Jeg har et bilde av meg selv fra tidlig nittitallet hvor jeg har på meg en kort semsket hotpants, alt for stor hvit rysjebluse i størrelse XL og en sort vest. Jeg følte meg kjempefin men hele antrekket er jo helt ute av proporsjoner.

Per Sundnes, Store-studio

- Vi kommer garantert til å le av disse hodebåndene som vestkantguttene går med nå og selvfølgelig UGG-bootsa. I tillegg kommer vi til å lure på hva disse ekle rottehundene gjorde på armen til kjentfolk.

«Hva gjorde disse ekle rottehundene på armene til kjentfolk?»

- Ugg-boots ser jo helt jævlige ut og er jo ikke spesielt estetiske uansett om det er Kate Moss som bærer dem. Det ser ut som man går med polvotter på beina. Hodebåndene ser ut som noe Wenche Foss bruker når hun sminker seg og de rottehundene er bare utrolig uhygieniske og stygge.

Birger Løkeng, Homsepatruljen

- Nå er det jo slik at mye av det vi lo av i 1995 er dødskult i dag, men jeg er ganske sikker på at vi ler mye av både hockeysveisen og hanekammen som David Beckham gjorde kjent. Jeg tror mye av det «metroseksuelle» vil framstå som morsomt og skrullete, og mye av det futuristiske treningsutstyret vi elsker i dag vil virke litt latterlig om 10 år.

Hundemoten med både designerklær og møbler for hunder kommer vi garantert til å le av, og selvfølgelig de skrullete Chihuahuaene.

Her shopper ekspertene

Invasjon av pilotbriller

Les flere motesaker her

Reklame

Så enkelt kan du sende blomster på døren

Kommentarer til denne saken