Gå til sidens hovedinnhold

Dette skal skremme deg

En nabo fra helvete, dommedag og massemordere. Det er nok saker som skal skremme deg på kino denne våren. Se video.

(SIDE2:) Det er mer enn Harry Potter, Spider-Man og Jack Sparrow som kommer til å dominere kinoene i sommer - i alle fall om Hollywood får det som de vil.

Svært mange av filmene foruten de store superheltfilmene frem til 17. august er thrillere i en eller annen form.

Mange av dem med nesten overnaturlig tilsnitt. Allerede neste fredag hopper Nicolas Cage uti det i filmatiseringen over Philip Dick.

NEXT er en film om en halvgod magiker som faktisk er ekte. Årsaken er at Cage har en evne til å tenke to minutter foran alle oss andre, en medfødt evne. Denne evnen er FBI-agent Julianne Moore særdeles interessert i når Los Angeles trues av terroraksjoner. Dermed blir det en katt-mus-lek som nok vil glede mange som liker denne type finurligheter.

Premiere 4. mai

SE TRAILER:Next

THE REAPING er en dommedagsthriller med Hllary Swank i hovedrollen. Som tidligere misjonær, nå kun opptatt av vitenskap, plukker hun guddommelige mirakler fra hverandre. Men når elvene farges røde av blod og insektsvermene begynner å komme, blir Swank sugd opp i dommedag.

Premiere 11. mai

ZODIAC er David «Seven» Finchers nye thriller og Cannes-uttatt. Den har ikke de største stjernene, mens fans av Jake Gyllenhaal vil glede seg over å se ham som besatt journalist på jakt etter den virkelige massemorderen som kalte seg Zodiac. Zodiac drepte en rekke mennesker i USA på slutten av 60-tallet. Han er aldri blitt fanget.

Premiere 18. mai

SE TRAILER:Zodiac

DEATH PROOF (Grindhouse) er Quentin Tarantinos del av dobbeltfilmen han og Roberto Rodriguez har laget. Det er kun Tarantinos exploitation film som kommer til Norge etter deltakelse i årets Cannes-festival.

Premiere 1. juni

SE TRAILER:Death Proof

DISTURBIA er filmen som lett kan bli sommerens såkalte «sleeper hit». Den nye tenåringshelten Shia LaBoeuf oppfører seg såpass at han blir dømt til å gå med fotlenke hjemme. Han fordriver tiden med å spionere på naboen (David Morse endelig tilbake), men naboen er en voldelig kar som snart har Shia like mye under oppsikt og utpressing. Filmen gikk rett til topps på amerikanske kinoer.

Premiere 1. juni

SE TRAILER:Disturbia

VACANCY står for ledig - og det skulle vel Luke Wilson og Kate Beckinsale ønske at rommene på hotellet de sjekker inn på ikke var. Paret får etter hvert følelse av at noe er riktig galt og oppdager at de antakelig er beregnet til å være ofre i en snuff-film, altså en film der man tar livet av folk på ordentlig.

Premiere 1. juni

SE TRAILER

THE BOURNE ULTIMATUM har vi skrevet om før. Mer enn actionthriller enn en psykologisk thriller er dette nok en film fansen av katt- og mus-spenningsfilmer gleder seg til. Matt Damon er tilbake for tredje gang som agent Jason Bourne, mannen uten minne.

Premiere 17. august

SE TRAILER: The Bourne Ultimatum

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag