Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjer i Potter 6

Klokka ett minutt over ett i natt slippes «Harry Potter and the Half Blood Prince» i butikkene. Dette er det vi vet kommer til å skje i boka.

Flere norske bokhandlere holder åpent når Harry Potters sjette eventyr på engelske slippes på markedet 16. juli. Den store hypen rundt JK Rowlings eventyr kjenner ikke sidestykke i bokbransjens historie.

Ble populær etterhvert
Aldri før har bokhandlere holdt nattåpent på grunn av et bokslipp, en trend som begynte i Storbritannia først da fjerde bok, «Harry Potter og ildbegeret» kom. I begynnelsen var nemlig interessen for den bebrillede magikerlærlingen relativ normal i både Storbritannia og ellers i verden, men etter bok tre, «Harry Potter og fangen fra Azkaban» tok det helt av..

Siden boken slippes klokken 00.01 på det britiske bokmarkedet, må hjemlige bokhandler vente til klokken 01.01 for å gjøre det samme. Det er nemlig 16. juli britisk tid som gjelder.

NORSK NATT FOR HARRY POTTER

Barnejournalister
Så er også JK Rowling kjent for å gjøre ting på sin måte, for eksempel gir hun uhyre få intervjuer i forbindelse med det sjette boksleppet, det vil si hun gir få voksenintervjuer, men har gitt tilgang til en rekke utvalgte, små Potter-fans.

SE TRAILEREN TIL DEN FJERDE FILMEN HER

Så det du vil lese om Harry Potter i TV 2 Nettavisen i helgen er stort sett rapporter fra de 70 barnejournalistene som i morgen, lørdag, skal møte JK Rowling på Edinburgh Castle i Skottland.

NORSK PRISKRIG PÅ HARRY

Hva som skjer og hvem som eventuelt dør i Harrys nye eventyr er en godt bevart hemmelighet som det er blitt spekulert i og veddet på i lengre tid.

Det vi vet er at:

Den magiske verden er atter i krig, og Føniksordenen er høyst aktiv.

En sentral person i Harrys liv vil dø.

Vi får vite hvorfor Dumbledore eller Humlesnurr ikke kverket den onde trollmannen Voldemort når han hadde sjansen.

Verken Harry eller Voldemort er halvblodsprinsen som tittelen antyder. Men vi får vite langt mer om Voldemort. Antakelig også om eliksirlærer Snape eller Slur på norsk.

Igjen får Harry og hans venner en ny svartekunstlærer (de holder jo sjelden ut lenge).

Handlingen foregår skoleåret 1996/1997. Det betyr at Harry Potter i dag egentlig er en kar på 26 år.

Harry får en særdeles kort sommerferie hos sine grusomme slektninger i Hekkveien eller Privet Drive i Surrey i England.

Ronny (Ron) fyller 17 år og kan søke om å få mulighet til immivere (disapparate) – det vil si bevege seg fra et sted til et annet og over lange distanser på null sekunder .

Harry får litt romantisk trøst

Hermine og Ronny og Harry velger karrierevei etter det britiske skolesystemet

Kornelius Bloeuf – magiministeren får en etterfølger

Harry skjønner at han gikk glipp av noe vesentlig nede i Mysteriekammeret i bok to i bok seks.

Reklame

Nå: Gjør et kupp på alt du trenger til løpeturen

Kommentarer til denne saken