Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjer videre i «Harry Potter»

Advarsel: Ikke les denne artikkelen hvis du ikke har lest «Harry Potter and the Deathly Hallows».

(SIDE2): J.K. Rowling har skrevet siste ord i sagaen om Harry Potter. Men det betyr ikke at hun ikke lenger tenker på figurene i trollmannsverden.

Avslørte fremtiden
Mandag møtte hun fans på nettet for å fortelle hva som skjedde med figurene etter at bok sju er slutt, skriver CNN.

Allerede den første helgen, solgte boken mer enn ti millioner eksemplarer verden over. Til sammen har bøkene solgt i 335 millioner eksemplarer.

LES ANMELDELSEN: Slutten for Harry Potter

Hvis du ikke vil vite hvordan det går i bok 7, må du ikke lese videre.

Slik går det
Rowling sa under nettmøtet at verden har blitt et langt lykkeligere sted etter at Voldemort ble drept. Harry blir sjef for Svartspaner-departementet, under Nestor Bindelbolts regjering.

Harry gifter seg med Gulla. Gulla har satset på en sportskarriere, og spiller på et kvinnelig rumpeldunklag. Etter hvert får de tre barn: James, Albus Severus og Lily. På norsk ville disse gått under navnene Jakob - oppkalt etter Harrys far, Albus Severus - oppkalt etter Albus Humlesnurr og Severus Slur, og Lilly - oppkalt etter Harrys mor. Gulla slutter som idrettsutøver for å ta seg av barna, men hun jobber samtidig som journalist.

Blir det kjærlighet?
Ronny slutter i jobben som svartspaner, og begynner i stedet å jobbe sammen med broren Frank i tullebutikken. Han gifter seg med Hermine. Hun jobber for trollmenns og husnissers rettigheter. Disse får to barn: Rose og Hugo.

Lulla Lunekjær blir en berømt naturalist som etter hvert gifter seg med barnebarnet til en kjent forfatter.