Etter den sviende kritikken, har Tjuvholmen KS nå bestemt seg for å droppe badeforbudet.

Direktør Gunnar Bøyum i selskapet sa forrige fredag at de innførte «ordensregler for å unngå uønsket atferd på kveldstid».


Nå har pipen fått en ganske annen låt.

- Stengning tre timer før, én kveld, var en misforståelse. En feil, en «dum beslutning på stedet» den ene kvelden den var gjeldende, men jeg ser ingen grunn til å henge ut en ansatt som gjorde dette i beste mening. Det håper jeg ikke media gjør heller, sier direktøren til Nettavisen.

Tjuvholmen KS har ansvaret for de utvendige fellesområdene på Tjuvholmen.

- Bærer preg av agurktid

Det plutselige badeforbudet fikk mange til å koke over i sommervarmen. Selskapet prøvde seg først med sperringer som nektet allmennheten tilgang til deler av Tjuvholmen mellom kl. 20.00 og 07.00.

Tjuvholmen KS gjør altså helomvending og dropper badeforbudet.

- Som det mest populære sted i den nye Fjordbyen, og det første som er ferdig, har vi sagt vi må prøve og feile for å finne driftsform som ivaretar alle hensyn både med tanke på sikkerhet, tilgjengelighet, hensyn til beboere og besøkende, næringsdrivende, fortsetter Bøyum i Tjuvholmen KS.

Det var Nettavisen som først omtalte badeforbudet. Sakens har vakt et enormt engasjement.

- Hva tenker dere om all oppmerksomheten saken har fått?

- Oppmerksomheten bærer vel preg av agurktid, men bare for å presisere før andre saker overtar i media: Tjuvholmen er et område tilgjengelig for alle hele året, sier Gunnar Bøyum.

Får politisk etterspill

Bystyrepolitiker Ivar Johansen (SV) har tatt saken opp politisk.

I et spørsmål til byrådet peker han på hva som ble sagt og skrevet da utviklingen av Tjuvholmen ble behandlet politisk: «Bydelen skal være tilgjengelig og åpen for allmennheten til alle døgnets tider», het det.


Ifølge Plan- og bygningsetaten er området regulert som et offentlig trafikkområde, og reguleringen sier ingenting om tidsbestemt stenging.

Til Nettavisen opplyser etaten at de nå gjør en juridisk vurdering av badeforbudet.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!