Gå til sidens hovedinnhold

Dette vil vi ha i lønn

To av ti i en fersk undersøkelse gjort for TV 2 og NA24 tror de får mer enn 20.000 kroner i lønnstillegg i år. Se video.

Selv om mange nordmenn venter solide tillegg, er de fleste mer nøkterne.

Se hele innslaget påTV 2 Sumo:Tror på mer lønn

Hvilke forventninger har du til lønnsoppgjøret? Si din mening nederst i saken.

NA24 - din næringslivsavis

Flere enn en tredel av de spurte i en undersøkelse TNS Gallup har gjort for TV 2 og NA24 tror årets lønnsoppgjør ender mellom 3 og 6 prosent.

Overrasket
- Jeg er overrasket over at tallene er så lave. Jeg hadde trodd at de skulle være noe høyere. Samtidig vitner dette om at folk har satt seg inn i saken og sett på at reallønnsveksten er det viktige og at det er viktig å bevare arbeidsplassene i Norge, sier adm. direktør Finn Bergesen jr. i NHO til TV 2 Nyhetene.

I kroner og øre regner 3 av ti spurte med mellom 5 og 15 000 kroner mer i lommeboka etter årets lønnsforhandlinger.

- Ikke svekke
- Vi har hatt en bra reallønnsutvikling i det siste og det bør vi jo fortsette med, men ikke på en sånn måte at bedriftene svekkes, sier sjeføkonom Stein Reegård i LO.

Men noen av de spurte i undersøkelsen er svært optimistiske. 22,9 prosent tror på mer enn 20.000 kroner i lønnsøkning i år.

Av de rundt tusen spurte i undersøkelsen har folk på sør- og vestlandet størst tro på økt lønn i år. Og menn er generelt mest optimistiske.

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken