Gå til sidens hovedinnhold

- Devold fortsatt uten styring

Kristin Krohn Devold har fortsatt ikke kontroll på økonomistyringen i Forsvaret, fastslår Frp-formann Carl I. Hagen etter Riksrevisjonens nye rapport.

Noe bedring, men fortsatt vesentlige mangler, er Riksrevisjonens dom over Forsvarsdepartementets regnskap for 2004. Riksrevisjonen kritiserer blant annet planleggingen og gjennomføringen av de store eiendomssalgene Stortinget påla Forsvaret å gjennomføre.

Revisjonen påpeker omfattende feilutbetalinger og mangelfull oversikt over lønn og brudd på regelverket for offentlige anskaffelser.

- Det at Riksrevisjonen ikke kan bekrefte at regnskapet for 2004 er uten vesentlige feil eller mangler, er et bevis på at det Frp hele tiden har påpekt er korrekt, Forsvaret er uten styring, sier Carl I. Hagen.

Han viser til at dette var grunnen til at Frp for en tid tilbake siden fremmet et mistillitsforslag mot forsvarsministeren.

– Men, det er bare å konstatere at Ap og Sv tydeligvis synes det er greit at den ene forsvarsskandalen overtar etter den andre, sier han.

Riksrevisjonenens anmerkninger er ikke i samsvar med de forsinkringer forsvarsministeren har kommet med både i høringer og debatter i Stortinget, sier Hagen, som mener bruddene er alvorlig.

- Dette er nok en bekreftelse på det Frp har fryktet, nemlig at forsvarsministeren ikke har den nødvendige kontrollen på Forsvaret.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken