Gå til sidens hovedinnhold

DiaGenic etter skjema

Bioteknologiselskapet DiaGenics utvikling av prototyper for brystkreft er blitt forsinket.

DiaGenic melder at de er blitt forsinket i utviklingen av prototypen for brystkreft. I 2006 hadde selskapet mål om at produktprototyper for diagnostisering av brystkreft og Alzheimers sykdom skulle valideres. Fasiten viser at målsettingen kun ble nådd for Alzheimers sykdom.

NA24 - din næringslivsavis

De første resultatene fra valideringen bekrefter de resultatene som ble presentert på ICAD-konferansen i Madrid i juli 2006.

Tilsvarende validering for brystkreft kan nå tidligst legges frem i forbindelse med neste kvartalsrapport.

- Valideringen av prototyp for Alzheimers sykdom er gjennomført med bruk av et nytt sett av blodprøver på TaqMan®, en Real Time PCR-basert plattform. Studien viser at de gener som ble identifisert under discoveryfasen kan diagnostisere sykdommen med god treffsikkerhet og med bruk av et antall gener som er kommersielt interessant, skriver selskapet i en børsmelding.

- Viktig milepæl
Nærmere opplysninger om prototypen vil bli gitt i forbindelse fremleggelsen av resultatet for fjerde kvartal 2006.

- En viktig milepæl er nådd med denne bekreftelsen på at repeterte studier med vår teknologi og på en kommersielt interessant plattform som TaqMan® fortsatt gir gode kliniske resultater. Jeg ser frem til å kommunisere resultatene på vår prototyp til potensielle samarbeidspartnere i månedene som kommer og derigjennom etablere DiaGenics teknologi som et viktig diagnostisk verktøy i utredningen av Alzheimers sykdom, skriver administrerende direktør Erik Christensen, i DiaGenic.

Uventet
Ifølge DiaGenics plan skulle CodeLink være plattform for den første prototypen for diagnostisering av brystkreft, men nå har selskapet møtt på uventede utfordringer. Produsenten av arrays på CodeLink-plattformen har stanset produksjonen og dermed står DiaGenic uten CodeLink-arrays.

DiaGenic fokuserer nå på validering av prototyp for brystkreft på TaqMan®. De bestilte custom arrays for dette formål er mottatt og TaqMan® studiene for brystkreft gjennomføres nå på selskapets eget laboratorium i Oslo med utstyr fra Applied Biosystems.

Denne forsinkelsen forventes ikke å få vesentlige konsekvenser for selskapet.

Reklame

Nå er bestselgeren endelig på tilbud