(LXUS.no) - Vi er sikre på at vi skal klare å selge diamantsmykker på nettet. Stadig flere bruker stadig mer på varekjøp på Internett, og nordmenn er i verdenstoppen når det gjelder å handle på nettet. I tillegg er fortroligheten med netthandel på et helt annet nivå enn for bare et par år siden, sier juvelér Terje Gaupseth i en pressemelding.

Motstrøms

Denne satsingen på luksusprodukter skjer altså i en tid da børsen synker og renta stiger kraftig. Flere interiørbutikker i high-end-segmentet melder om konkurser og nedgangstider. Både Hilmers Hus og Robert Tandberg har meldt om konkurser .

Men Terje Gaupseth er ikke alene om å satse på luksus i nedgangstider. LXUS skrev nylig om en gründer som setter i stand en luksussalgsmesse i Bergen og Oslo.

Uansett mener juveleren at mener at folk ikke har noen grunn til å være redd for å bestille så kostbare produkter på nett.

- Det er viktig å nevne at forbrukeren som handler på Internett står veldig sterkt i forhold til rettigheter, understreker Gaupseth.

LES OGSÅ: Hæ, luksus nå?

- I tillegg til at man er godt sikret mot svindel ved bruk av kredittkort, kan man også angre sitt kjøp og returnere varen innen 14 dager etter at den ble mottatt.

Dermed kan kunden bestille produkter og studere dem i ro og mak i hjemmet. Skulle de ikke falle i smak kan de returneres.

Kolleksjonen på tesori.no skal innledningsvis domineres av klassiske diamantsmykker, slik som solitaire ringer ørepynt, alliansesmykker og forlovelsesringer, men Tesori.no har også planer om å etter hvert få norske designere fram i rampelyset og tilby flere designsmykker.

Fargerik trend

- Personlig brenner jeg for at det skal brukes mer farger, også i dyrere smykker, sier Gaupseth, og fortsetter:

- Nordmenn er veldig konservative når det gjelder smykker. Eller, det er vel riktigere å si at vi er konservative når det gjelder «ekte» smykker, dvs. smykker med gull, diamanter og fargede stener.

Det går stort sett i hvitt gull med hvite diamanter, og skal det være fargestener, skal det helst være mørkeblå, nesten svarte safirer. Dette gjelder for så vidt hele Skandinavia, bortsett fra Danmark, som ligger på kontinentet, og er derfor mer influert av kontinentale smykkevaner.

Mer på www.Tesori.no