HTML EMBED

SE VIDEO:Klikk på playknappen over for å se klipp fra «Diana».

(SIDE2): De to siste årene av prinsesse Dianas liv var hun sammen med hjertekirurgen Hasnat Khan. De to møttes på sykehuset der han jobbet, gjennom en pasient som var Dianas støttespiller.

Mer fra Side2.no: Besøk forsiden

Forholdet ble mer eller mindre holdt utenfor media. Det startet rundt den tiden Diana gjorde sitt infamøse intervju med BBC der hun erklærte at «det var tre i dette ekteskapet så det var litt folksomt». Intervjuet førte til at hun ble skilt fra prins Charles.

Dodi var en avledning

Det to år lange forholdet med Hasnat Khan tok slutt kort tid før hun døde i Paris med Dodi Al-Fayed.

Oliver Hirschbiegels film «Diana», som bygger på Kate Snells bok, mer enn antyder at det ikke var Al-Fayed, men derimot Khan som var Dianas store kjærlighet. Og at Diana brukte Dodi for å få forholdet til Khan tilbake på skinner.

Hjertekirurgen selv var aldri en del av mediesirkuset rundt prinsessen. De klarte å holde mesteparten av sitt forhold utenfor spaltene - en bragd tatt i betraktning hvordan Diana ble overvåket av media og selv brukte dem. På et tidspunkt skrev imidlertid britisk presse om den hemmelige kjærligheten. Og da gikk Diana ut og benektet at det var noe mellom dem. Khan selv har vært totalt taus om sine år med Diana, inntil nå.

Men han akter ikke å fortelle noe.

- Kun meg, henne og våre nære venner vet hvordan det var, sier han nå til Sun on Sunday. Khan gikk imidlertid ut og slaktet filmen «Diana» da den kom.

- Veldig vanskelig

- Den er bygget på en overfladisk idé. Jeg har ikke sett filmen og ingen jeg kjenner har sett den. Men jeg kan si at jeg alltid har vært meget diskré. Nå forsøker denne filmen å kaste lys over det hele nok en gang, sier han.

- Det har vært vanskelig for meg å forstå at Diana døde og snakke om det. Etter at hun døde ble alt veldig, veldig vanskelig, sier han til The Sun on Sunday.

Hasnat Khan har gitt et kort intervju med Sun on Sunday fordi han i disse dager åpner en hjerteklinikk for barn i Etiopia.

- Noen ganger når jeg gjør en jobb som denne, føler jeg at Diana fremdeles er med meg. Ikke på en religiøs eller åndelig måte, men slik du føler det når du har kjent en person veldig godt og instinktivt vet hvordan personen ville ha reagert i en gitt situasjon.

Avkrefter

Han sier imidlertid at han føler at filmen forråder parets forhold og hans egen familie. Og han benekter filmens store grunn til at de ikke skulle være sammen. Hans muslimske familie satte foten ned.

- Det stemmer ikke. Min far, min mor, min bestemor, ja, familien elsket Diana. De lot det være opp til oss og bestemme oss hva vi ønsket å gjøre, sier han. Dianas tidligere butler, Paul Burrell, har sagt at det var prinsessen som gjorde det slutt i 1997. Det viser også filmen.

Hasnat Khan giftet seg arrangert i 2006 og skilte seg to år etter. Han sier de siste ukene etter at filmen «Diana» ble sluppet, har vært vanskelig. Men at han vet hva Diana ville ha sagt.

- Hold fokus og fortsett å leve ditt liv. Hjelp disse barna. Vær lykkelig, sier han.