Gå til sidens hovedinnhold

Tidenes mest usunne dietter

Ikke prøv disse hjemme!

(BIIPMAG): Selv om du ikke har planer om å gå ned i vekt, skader det ikke å legge om kostholdet til en litt sunnere livsstil. De fleste dietter kommer med en oversikt over hva du skal spise når, og i hvor store mengder, så det eneste du behøver er viljestyrken. Men skulle du dumpe over en av disse diettene, hadde det ikke vært så dumt med litt sunn fornuft i tillegg.

Les også: Tidenes sprøeste stalkere

10. Pasta og sjokoladedietten
Du vet hva de sier: «Om det høres for godt ut til å være sant, er det sannsynligvis også det», og det er tilfellet her. I denne dietten kan du ikke drikke noe annet enn vann, og den eneste sjokoladen du får spise er opp til en spiseskje på slutten av dagen, som et kveldssnack sammen med litt popcorn. Imidlertid skal du spise pasta til lunsj og middag. Forbudte matvarer er sukker, alkohol, kaffe, te, nøtter, all tenkelig junkfood bortsett fra popcorn, stekt mat, melkeprodukter, salt, og rødt kjøtt. Da sitter du stort sett igjen med ... pasta. Stusslig.

9. Zen-dietten
Det er egentlig en veldig enkel diett – spis bare mat i sin naturlige kondisjon, ikke rødt kjøtt, og så lite annet kjøtt som mulig. Noen Zen-dietter forbyr alt kjøtt og melkeprodukter. Det største problemet her er at lite til ikke noe kjøtt betyr for lite proteiner for hjernen til å fungere skikkelig, for at musklene utvikles og repareres, og for at skjelettet holdes ved like. Lite til ikke noe fett påvirker kroppens mulighet til å stabilisere blodsukkeret og redusere betennelser. Med andre ord: Bring on the bacon!

8. Kyllingsuppedietten
Du er tillatt å spise en frokost per dag, deretter så mye kyllingsuppe du bare orker resten av dagen. Dette kan ikke være bra. Da lever du praktisk talt på frokostblanding, brød, yoghurt, melk eller juice (alt ettersom hva frokosten din består av) og usannsynlige mengder kyllingsuppe. Dette ligner på ”Kålsuppe-dietten”, og begge mangler både viktige næringsstoffer og mening.

7. Hulemann-dietten (Også kjent som førhistorisk-dietten/steinalder-dietten)
Som du kanskje har forstått, går denne dietten ut på å forsøke å etterligne kostholdet til en mann som levde i steinalderen. Tillatt mat inkluderer magert kjøtt (antakelig var dinosaurkjøtt magert?), fisk, grønnsaker, frukt, røtter og nøtter, og forbudt mat er bl.a. meieriprodukter, korn, salt, sukker, og behandlede oljer. All mat du kan spise er med andre ord det du kan jakte og sanke inn. Så kan man spørre seg hvorfor i all verden man egentlig vil adoptere spisevanene til en såkalt hulemann?

6. 12-dagers grapefruktjuice-diett
Her er enda en som virkelig er for god til å være sann. Du kan spise til du er mett, du kan doble mengden av kjøtt, du kan steke mat i smør, og du MÅ spise bacon når du får beskjed om å spise bacon. Du kan spise alle typer ost, og du kan bruke både majones og salatdressing. Men som diettnavnet indikerer, må du drikke grapefruktjuice tilsvarende 230 gram til hvert måltid – ettersom det skal være katalysatoren for å brenne kaloriene du har spist (så lenge det er den riktige kombinasjonen av mat, derav baconet) Du må også drikke 8 store glass med vann hver dag, og belønningen skal være å gå ned 25 kilo på 2,5 måneder. Nettopp ... NESTE!

5. 3-dagers pølsediett
Hvorfor dette kalles en pølsediett er heller usikkert, ettersom den eneste gangen du er tillatt å spise pølse er dag nr. 2, til middag. Ellers må du holde deg til typisk diettmat, som cottage cheese, tunfisk, frukt, grønnsaker, magert kjøtt, og svart kaffe eller te – i tre dager. Og, ½ kopp med vaniljeis hver kveld. Så, hvorfor pølsedietten? Antakelig ga de den navnet kun for å komme med på en liste som denne. (Og det gjorde den jo).

4. Magnetdietten
Utgangspunktet for denne dietten ligger i å forstå hva slags mat som tiltrekker enten sunnhet eller sykdom til kroppen. Forurenset magnetisme skal tiltrekke sykdom, og inkluderer sukker, kolesterol og hvitt mel. Sunn magnetisme gjør det motsatte, og oppnås ved å spise frukt, fullkorn, grønnsaker, magert kjøtt, og mat med antioksydanter. Og i tillegg til å spise riktig magnetisk mat, oppfordrer dietten til meditasjon for å re-programmere hjernen til å anlegge sunnere vaner. Så alt i alt er ikke magnetdietten så fancy likevel – Den er bare et catchy navn på noe de fleste har fått med seg til nå: Spis sunt og variert, reduser sukkerinntaket og stress ned. Ikke var den visst spesielt usunn heller.

3. Blodtypedietten
Utviklet av Dr. Peter D’Adamo, går blodtypedietten ut på å spise visse matvarer som er gunstig for blodtypen din, og unngå andre, for å gå ned i vekt. For eksempel skal en person med blodtype B unngå mais, hvete, linser, tomater, kylling, peanøtter og sesamfrø; og spise geit, fårekjøtt, hjort, egg, grønne grønnsaker, og lette meieriprodukter. Ekspertene hevder imidlertid at å spise eller unngå matvarer i forhold til blodtypen din, ikke er påvist å ha noen påvirkning på vekt eller helse, og at dietten ikke imøtekommer næringsbehovet vårt overhodet. Og da er vel noe av poenget borte, eller hva?

2. Luftdietten
Luftdietten krever ikke at du unngår matvarer eller forandrer ditt nåværende kosthold og treningsprogram. Nei da – du bare puster. I stedet for å fokusere på hva du spiser eller hvor mye du spiser, fokuserer du på å puste. Tanken er at dersom du øver på å puste mer rytmisk, vil du puste inn mer luft. Og jo mer luft du puster inn, jo mer vil du gå ned i vekt. Det beste av alt er jo at dette er noe du kan gjøre overalt – i bilen, senga, på jobb, mens du spiser, har sex, eller ser på TV ... Åja. Du gjør det kanskje allerede, eller?

1. Larvedietten
Dette må være tidenes aller ekleste diett; faktum er at ”tapeworm diet pills” ble markedsført som et effektivt slankemiddel fra 1900-1920. Den går i hovedsak ut på å svelge en viss type larveegg, som vil leve i magen din, og forsyne seg av næringen du inntar. Deretter tar du medisin for å drepe ormene/larvene, etter at du har gått ned ønskelig vekt. Du behøver ikke være et geni for å forstå at dietten både er usunn og ineffektiv, og mest av alt; fryktelig, fryktelig ekkel. Grøss!

Kilde: toptenz.net

Det siste fra biipMag: Gå til forsiden her

Les også:
6 veier til et litt sunnere liv
Verdens mest berømte peniser
Fascinerende medisinske tilfeller
Verdens merkeligste museer

Kommentarer til denne saken