Gå til sidens hovedinnhold

Din første kjærlighet er best

Din første kjærlighet er større enn noen annen kjærlighet du vil oppleve.

(SIDE2): Det er ikke tilfeldig at Jahn Teigen synger om sin første kjærlighet. Den første kjærligheten er nemlig større enn all annen forelskelse.

Dype spor
Sjansen er stor for at du fremdeles husker den første forelskelsen din. Den første kjærligheten setter så dype spor i hjernen din, at du neppe vil glemme den, skriver Ekstra Bladet.

Selv om du for lengst er over den første kjærligheten og er godt gift med en annen, vil et møte med den første forelskelsen få hormonene til å danse.

Som kokain
- Den tapte kjærlighetsstemme og berøring trigger trang og behov i det samme området av hjernen som blir påvirket av kokain, sier antropolog Helen Fisher ved Rutgers University, ifølge Ekstra Bladet.

En gjenforeningsfest med gamleklassen kan derfor være like skummel for partneren din som julebordet.

Forlater kjæresten
Da svenske Expressen spurte sine lesere om de ville forlate sin nåværende kjæreste til fordel for sin første kjærlighet, svarte 32 prosent ja.

Mange som finner tilbake til sin første flamme, har vært gift i mellomtiden. Psykolog Nancy Kalish fra California State University undersøkte par som hadde blitt sammen med sin første kjærlighet etter flere år. Hele 63 prosent av disse hadde vært gift med andre før de møttes igjen.

Før internett-tiden, gjaldt det samme bare 32 prosent. Google, Facebook og andre nettsider øker derfor sjansen for å finne tilbake til hverandre.

Reklame

Dette påskeegget er nesten for godt til å være sant