Gå til sidens hovedinnhold

Din konto på mobil

Det skal bli like enkelt å betale regninger med mobil som å bruke bankkortet i butikken. NA24 forteller deg hvordan.

Les NA24 på mobil

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas tror kundene kan drifte sin egen bankkonto via mobiltelefonen i 2007.

NA24 - din næringslivsavis

- Vi i Telenor har lenge jobbet med å få på plass elektronisk identitet på telefonen. Slik at man kan drifte sin egen bankkonto direkte fra sin mobil, sier han til NA24.

Sikkerhet
Telenor-sjefen sier telefonkundene har fått egne nøkkelpar i simkort de to siste årene som kan aktiviseres gjennom applikasjoner.

- Dette er en form som er nødvendig hvis man skal iverksette transaksjoner som krever sikker autorisering gjennom mobiltelefonen, sier han til NA24.

Han sier selskapet har jobbet ensidig og gjennom partnerskap på dette feltet.

- Dette fungerer på samme måtte som når du sveiper vårt bankkort og gir vår pin-kode i en minibank, sier han.

På denne måte blir fremtid telefonen slik at kundene kan gjøre en finansiell transaksjon på mobiltelefonen.

Tidlig fase
Han sier dette er i en tidlig fase, og at den forrige regjeringen var mye mer aktiv med elektronisk identitet, enn det Jens II har vært på den teknologiske utviklingen.

- Dette er på vei inn, men det tar noe tid. Det vil ta lang tid å få på plass brukerne, men det siger mer og mer på oss, sier han optimistisk.

Han sier dette blir morgendagens tjeneste, men at det ikke påvirker inntektene i enorm grad, utover at mobiltelefonen blir enda mer aktiv i hverdagen for Ola Nordmann.

- Jeg har en slik pilot på mitt simkort, og kan åpne min bankkonto sikkert med den koden. Men det hjelper lite at jeg og bare noen andre har det, sier han.

Han sier tiden med sikkerhets kalkulatorer kan være over med denne typen for elektronisk identitet.

- Bankene har lagt ut nettbankene på mobiler, men det å gå rundt med sikkerhets kalkulator, det er litt kronglete. Men med en sikkerhets identifikasjon på mobilen da slipper du noen ekstra i lommen, sier Telenor-sjefen til NA24.

Reklame

Slik får du kajakk til en tidel av vanlig pris