(SIDE2): Etter en lengre periode i limbo, har luksusmerket Dior nok en gang fått vist at de er en forgjenger i bransjen.

Raf Simons viste fram sin designerdebut for motehuset i Paris tirsdag, og signaliserte med dette en ny æra for couture.

Den 44-år gamle designeren, som forlot Jil Sander i april, viste fram en moderne og vakker kolleksjon.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Store sko å fylle
Simons er Diors fjerde designer siden den gang Christian Dior selv styrte skuta, og kolleksjonen hans ble vist foran et stjernespekket publikum.

Blant annet hadde prinsesse Charlene av Monaco, Anna Wintour, Marion Cotillard, Natalia Vodianova, Olivia Palermo, Jennifer Lawrence, Marc Jacobs, Donatella Versace og Diane von Furstenberg tatt turen for å se kolleksjonen som moteverdenen har ventet forventningsfullt i 18 måneder på å se, i kjølvannet av skandalen som førte til at Gallianop ble sparket som sjefsdesigner.

Rommet i den private villaen hvor kolleksjonen ble vist var dekket av blomster fra tak til gulv, og det ble brukt rundt en million friske blomster. Christian Dior elsker blomster og dyrket dem i hagen sin på landet. Simons elsker intense farger, skriver New York Times.

Ifølge kritikerne har Simons ikke skuffet. Kolleksjonen er både moderne og tidløs, feminin men strukturert, voluminøs men minimalistisk - alt på en gang.

Vil være relevant
Blant de 54 antrekkene som kom nedover catwalken så vi sigarettbukser, peplum-detaljer, lange stramme ermer, tweed, fuksia, kanarigul og vide skjørt. Noen kjoler hadde yndige blomsterbroderier. Stoffene som ble brukt varierte blant annet mellom tyll, organza, tweed og silke.

Nærmest alle plaggene, og nesten alle detaljene, hadde en referanse til motehusets første tiår, da Dior selv var designer. Raf blandet så disse ideene med sin egen arkitekturiske renhet, og sans for enkel femininitet.

- Jeg er ikke interessert i å bare gjøre couture som funker i magasiner. Jeg ønsker å være relevant, sa han etter showet ifølge Daily Mail.

Modellenes lepper var korallfargede, og håret var gredd i midtskill og plassert bar ørene. Det var minimalt med smykker å se, men det ble vist sølvbelter over prinsessekjoler, og tykke futuristiske chockere på en håndfull halser. Skoene var spisse, uten platå, og komplimenterte antrekkene på en elegant måte.

Se kolleksjonen her:

5192