HTML EMBED

Spennende direkteruter

Har du tenkt på hvor mye fint det er i og rundt Doha, Aberdeen, Frankfurt eller Islamabad for eksempel? Her er 8 direkteruter du kanskje ikke har vurdert.

Direkterute til Doha

Fra Gardermoen
Flyselskap Qatar Airways
Pris fra 4513 kr *

Denne relativt nye ruta bringer deg til hjertet av Persiabukten og hovedstaden i det oljerike landet Qatar. Doha kalles ofte miniversjonen av Dubai, og er en moderne og overdådig by i rivende utvikling.

Få med deg i Doha

Byens mange kjøpesentere som Villaggio med sin Venezia-arkitektur, sjøpromenaden Al-Corniche, turistresortet Al-Saflia, prehistoriske Al-Jassasiya, ørkensafari eller naturreservatet Al Shahaneya.

Mer om Doha på nett

> Qatar Tourism
> Qatar Airways

Direkterute til Frankfurt

Fra Flesland, Værnes, Gardermoen, Sola, Rygge
Med Lufthansa, SAS
Pris fra 582 kr *

Frankfurt er en businessmetropol, og de som reiser denne veien har gjerne dress, slips og laptopbagen verdensvant under armen. Eller de skal videre et helt annet sted. Byen ikke så altfor spennende i seg selv, men du finner mye å hygge deg med i et par timers radius fra flyplassen.

Få med deg rundt Frankfurt

Elvecruise på Rhinen, den historiske byen Mainz, spabyen Wiesbaden, helsebyen Bad Nauheim, jugenbyen Darmstadt, brødrene Grimms hjemsted Hanau og rieslingregionen Rheingau med sine utsøkte hvitviner.

Mer om Frankfurt på nett

> Germany Travel
> Kulturland Rheingau
> Frankfurt
> Lufthansa
> SAS

Direkterute til Islamabad

Fra Gardermoen
Med Pakistan International Airlines
Pris fra 2250 kr *

Direkteruten til Pakistans hovedstad blir hovedsakelig brukt av norskpakistanere på vei til eller fra besøk hos slektninger, men burde faktisk bli brukt mer av turister.

Få med deg rundt Islamabad

Karakoram Highway følger en del av den eldgamle Silkeruten mellom Pakistan og Kina, Nord-Pakistans mektige høye fjell med vandremuligheter er unike i verden, arkeologiperlen og buddhismens fødested Taxila og mughal-byen Lahore, som kan nås på tre timer, er bare noen av mulighetene.

Mer om Islamabad på nett

> Pakistan tourism
> City of Islamabad
> Pakistan International Airline

Diekterute til Murmansk

Fra Langnes
Med Nordavia
Pris
fra 1485 kr *

Murmansk er en viktig inngangsport fra Norge til Nordvest-Russland og mange av de reisende til den russiske byen jobber med olje og gass i forhold til gassfeltet Shtokman.

Få med deg rundt Murmansk

Vandre-, sykkel eller kajakkturer i naturen på Kolahalvøya, Arkhangelsk, belugahvalsafari i Kvitsjøen eller togturen Murmanskekspressen til St. Petersburg.

Mer om Murmansk på nett

> Visumservice
> Murmansk Tourism
> Nordavia
> Kola Travel

Direkterute til Aberdeen

Fra Sola, Flesland
Med Widerøe, SAS, Eastern Airways
Pris fra: 582 kr *

Aberdeen er én av de fire store destinasjonene for oljeindustrien, og oljearbeiderne reiser frem og tilbake hit til stadighet. Med enkel tilgang til både Edinburgh, Glasgow og Inverness er du i hjertet av Skottland.

Få med deg rundt Aberdeen

Landets største nasjonalpark Cairngorms, Aberdeens 300 slott, landsbyen Muir of Dinnet med Burn o’Vat eller spektakulære golfbaner som Storbritannias høyeste, samt storbyene Edinburgh og Glasgow.

Mer om Aberdeen på nett

> Aberdeen Tourism
> Surprise - Visit Scotland
> Widerøe
> SAS
> Eastern Airways

Direkterute til Palanga

Fra Gardermoen
Med Norwegian, SAS
Pris fra 339 kr *

Klaipeda fylke er det eneste i Litauen med kystlinje, og mesteparten av de 99 kilometerne er dekket av hvit, myk sand. Fylkeshovedstaden Palanga er litauernes sommerparadis nummer én, og du kan dra hvor som helst i Litauen herfra på bare tre timer.

Få med deg i Palanga

Latterlig billige spahoteller, verdensarvreservatet Curonian Spit med de sjarmerende landsbyene Juodkarte og Nida, Palanga park med ravmuseet eller jazzfestivalen i Klaipeda.

Mer om Palanga på nett

> Litauen turisme
> Norwegian
> SAS

Direkterute til Billund

Fra Sola, Kjevik, Flesland, Gardermoen
Med British Airways, Norwegian, DOT LT, SAS
Pris fra 339 kr *

Når du hører Billund, tenker du kanskje øyeblikkelig Legoland, men det er mer enn bare klossemoro i nærheten av denne danske byen.

Få med deg rundt Billund

Ferie- og opplevelsessenteret Lalandia, Frederikshåb plantage med syvårssjøene, Brandes kunstneriske husgavler, festningsbyen Frederica, kongeslottet Kolding eller spaoppleelser i kystbyen Vejle.

Mer om Billund på nett

> Billund
> Norwegian
> British Airways
> Dot LT
> SAS

Direkterute til Gdansk

Fra Gardermoen, Værnes, Sola, Flesland, Rygge, Torp
Med Wizzair, Ryanair, Norwegian
Pris fra 81 kr *

Gdansk er riktignok en destinasjon med en del turister, men en stor andel av passasjerene på disse rutene er arbeidsinnvandrere fra Polen. Denne gjenoppbygde hansabyen fortjener å bli oppdaget av flere nordmenn, og er blant Europas vakreste.

Få med deg i Gdansk

Gamlebyen med alle sine ravutsalg og hansaarkitektur, solidaritetsbevegelsens arnested ved Lenin-verftet, badebyen Sopot, havnebyen og shoppingmekkaet Gdynia eller middelalderslottene Gniew og Malbork.

Mer om Gdansk på nett

> Shop and see in Gdansk, Gdynia and Sopot
> Gdansk
> Poland Travel
> Ryanair
> Norwegian
> Wizz Air

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på nett

*Alle priser er hentet for september 2012 og billigste billett én vei.