Gå til sidens hovedinnhold

Disket etter nakenbilder

En av deltakerne til Frøken Norge 2008 ble tirsdag diskvalifisert fra konkurransen.

(SIDE2): En av de påmeldte til Frøken Norge 2008 er i dag diskvalifisert fordi hun kastet klærne for et manneblad, står det på Frøken Norges hjemmeside.

Flere lignende saker
De siste årene har Frøken Norge-arrangøren mottatt tips om at deltakerne i konkurransen er/har vært nakenmodeller eller deltatt i filmer som er sladdet på norske TV-skjermer.

- Vi har de siste dagene mottatt tips om at en av dem som er påmeldt til Frøken Norge 2008, har latt seg fotografere naken i kommersiell sammenheng. Mens vi jobbet med å få kartlegge dette, dukket det opp en tilsvarende sak, forteller Geir Hamnes til nettsiden.

- Fortiden henter deg inn
Cathrine Holtlien (19) fra Vågå er deltakeren som nå er diskvalifisert. Hun pryder i disse dager forsiden av mannebladet «Vi Menn», og bretter seg naken ut på en fire siders reportasje i bladet.

En av reglene for å være med i Frøken Norge er følgende:"Ikke latt seg fotografere naken i kommersiell sammenheng". Hamnes advarer jenter nå mot å stille opp til nakenfotografering.

- Fortiden henter deg alltid inn, sier Geir Hamnes til Side2.

- Ikke akseptabelt
Han bruker saken med Aylar fra 2004 som eksempel. Aylar forsøkte å skjule en innspilt pornofilm for Frøken Norge i over ett år, men ble diskvalifisert så snart filmen ble kjent.

- Vi tar ikke stilling til nakenhet generelt, men i Frøken Norge er det ikke akseptabelt. Jentene skal være gode rollemodeller, og nakenbilder er derfor ikke et signal vi i Frøken Norge vil sende ut, mener Hamnes.

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk