Gå til sidens hovedinnhold

Disney-dynamitt på isen

SPEKTRUM (TV 2 Nettavisen): En sexy og svett Tarzan vinner Jane på isen, rosa elefanter tar piruett og Mowgli danser med Baloo. Vår anmelder Anton (5) er krystallklar: - Hundre på terningen!

Voksne kjenner kanskje til dansende rosa elefanter dagen derpå - men har du sett dem på skøyter?

Vi sitter klare på fjerde rad. Anton anmelder (5) og jeg. Han med plast-tropehjelm, jeg med popkornbøtte. Første gang for oss, 15. år på rad for gjestene fra Disney on Ice i Oslos storstue.

Så smeller det igang. Fra første minutt sitter lys- og lydshowet og gjennom det nærmere to timer lange jungeleventyret på isen, svikter det ikke én gang.

Tre historier
Disneys 100-års jubileumsforestilling favner over tre berømte Disney-klassikere, nemlig "Tarzan", "Løvenes Konge" og "Jungelboken".

- Duuubididuu.livet ordner seg."

For selv om det er frrrrrktelig skummelt og en femåring må opp på fanget når apene kidnapper Mowgli, er det snart bare gøy igjen når apekongen roper: Ta en bannan!

Iskald romantikk
Her er ikke dobbel aksel og de verste tekniske krumspringene, selv om noen av danserne visstnok har både medaljer og mesterskap bak seg. Men det betyr ingen ting når samspillet mellom figurene fungerer så bra.

Mest imponerende er det når Tarzan, med brun, bar og muskuløs overkropp, får draget på yndige Jane i liten, gul drakt, og de to turner flørtende i tauet - opp-ned med skøyter! DA er de voksne minst like intenst oppslukt i historien der ute på den stålblanke flaten.

Simba og løvinnen Nala serverer også estetisk romantikk i pardans fra "Løvenes konge". Hele jungeleventyret bindes sammen av maurslukeren Timon og vortesvinet Pomba, som stikker innom for å dele opp de tre historiene.

- Hundre på terningen
I en time og femti minutter, inkludert pause der vi loppes for popcorn til 90 kroner og program til 100,-, feier figurene fra de tre velkjente historiene over isen. Som en velkomponert amerikanske pop-symfoni, heldigvis ledsaget av norsk tale fra en aldri sviktende lydkulisse.

Den siste halvtimen har anmelderen fått på seg strikkevottene, men han klapper like taktfast.

Utenfor må vi oppsummere.

- Du Anton, når det står om filmer i avisen, får de som er bra seks prikker på terningen, men de dårlige får bare én prikk. Hvor mange prikker synes du dette showet skal få?

Disney on Ice spilles lørdag 29. og søndag 30. januar i oslo spektrum. 125,- for barn/190,- for voksne

- HUNDRE!!!

På vei til bussen passerer vi Plaza og jeg sier at vi skal hjem og sove.

- Hva tror du løvene og elefantene og gorillaene skal gjøre, da, spør jeg femåringen.

- Du vet det, Liv, at det er egentlig bare mennesker, sier Anton.

Som de sier i jungelen: Hakuna Matata - ingen bekymringer!

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden