Gå til sidens hovedinnhold

Disney satser på superhelter

Disney blar opp 24 milliarder for Spider-Man, X-Men og resten av gjengen.

Walt Disney-konsernet har bestemt seg for å kjøpe Marvel Entertainment, selskapet som står bak tegneseriehelter som Spider-Man og Iron Man.

NA24 – din næringslivsavis

Storbud
Disney har fått godtatt et bud på 4 milliarder dollar (24 milliarder kroner) for konsernet, som både har lisensiert ut karakterer fra sin store portefølje med tegneseriehelter, og produsert egne filmer gjennom Marvel Studios.

Kjøpsprisen er 29 prosent høyere enn det Marvel-aksjen endte på forrige uke.

Tegneseriehelter
Marvel Entertainment har sitt opphav i tegneserieprodusenten Marvel Comics, som står bak en stor andel av verdens mest kjente tegneseriehelter. I den senere tiden har selskapet satset stadig mer på filmbransjen.

Spider-Man, X-Men, Iron Man, de Fantastiske Fire, Captain America og Hulken er er alle eksempler på Marvel-karakterer som har blitt brukt i en eller flere spillefilmer.

– Fantastisk mulighet
Karakterene er et godt stykke mer tøffe, og ikke minst voldelige enn de tradisjonelle Disney-karakterene som Mikke Mus og Donald Duck. Oppkjøpet kan se ut til å være et forsøk på å kapre mer av det viktige tenåringsmarkedet.

- Vi har en fantastisk mulighet til å bygge videre på Marvel-merket, sier Disneys konsernsjef Robert Iger, i et intervju med Bloomberg Television.

Disney planlegger å bruke karakterene i så vel spillefilmer som i fornøyelsesparker. Det vil bygges egne attraksjoner basert på Marvel-universet i Disneyland-parkene verden over.

Milliardindustri
Det er ikke rart at Disney velger å satse på tegneseriehelter. De seneste årene har superheltfilmer spilt inn enormt mye penger, og dette er en utvikling som ventes å fortsette.

Spider-Man har foreløpig blitt brukt som basis for tre filmer med Tobey Maguire, og er kun slått av DC Comics’ ”The Dark Knight” i salg av kinobilletter. Filmen om Iron Man gjorde også stor suksess da den kom ut, og nå er det planlagt oppfølgere til begge som ventes å spille inn mer enn 200 millioner dollar (over 1,2 milliarder kroner) hver i det amerikanske markedet alene.

På toppen av det kommer internasjonal distribusjon, DVD-salg, leketøy, dataspill og mye mer.

Les mer: Store penger i superhelter

Kommentarer til denne saken