Gå til sidens hovedinnhold

Disse barnebildene slo ikke «Broen»

Brillefine tall for krimserie på NRK.

Mandag kveld hadde sesong to av «Broen» premiere på NRK. Den svenskdanske kriminalserien fikk en knallstart.

«Broen» hadde 631.000 seere viser seertallene. Til sammenligning hadde forrige sesong et snitt på 686.000 seere og startet med 588.000 seere.

- Det er veldig gode tall. Krimserien holder tydeligvis på seerne. Det er nok mange av de samme seerne som ser runde to, sier Ulrikke Ohrvik, TV-ekspert i mediebyrået OMD, til Nettavisen.

Les anmeldelsen: Broen-fans, gled dere!

Ohrvik tror samproduksjonen i løpet av sesongen vil levere bedre seertall enn første sesong.

- Negativt

For det tøysevitenskapelige programmet «Brille» er de midlertidige tallene ikke noe å glede seg over. Programmet hadde 267.000 seere. Premieren forrige mandag hadde 347.000 seere.

På NRK hadde programleder Harald Eia og fast paneldeltaker Bård Tufte Johansen et snitt på 580.000 seere i siste sesong.

- Det er negativt at Harald Eia så fort mister såpass mange seere. Jeg hadde håpet at programmet skulle etablere seg på TVNorge. Kanalen ønsker nok å trekke seere fra NRK, sier Ulrikke Ohrvik.

- De mislyktes jo med «Anne-Kath.», påpeker hun.

Les også: Total fiasko for Anne-Kat.

Mistet mange seere

Mandag kveld sender TVNorge også «71° nord». Det er stor forskjell mellom de to programmene.

- «Brille» klarer ikke å trekke med seg seere fra «71° nord». Det er et fall på 60.000 seere mellom de to, sier Ohrvik i OMD.

På TV3 hadde «MasterChef» premiere mandag kveld. På det meste fulgte 150.000 seere programmet. I 2010 hadde programserien 180.000 seere i snitt. «Top Model» tok seg trolig litt opp sammenlignet med sesongstarten for én uke siden, men tallene får langt ifra godkjent fra TV-eksperten.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken