Gå til sidens hovedinnhold

Disse bilene har færrest feil

15 millioner bilkontroller avslører hvilke biler som holder best. Det er duket for overraskelser.

År etter år har feilundersøkelser hatt samme resultat: japanske biler har ligget i tet.

Nå kommer en undersøkelse som viser en ny utvikling: Det tyske kontrollorganet Dekra har ført statistikk over feil ved 15 millioner kjøretøykontroller over en periode på to år. I alt er 150 bilmodeller med i undersøkelsen.

Her slår tyske biler kraftig tilbake. Hele 14 av 21 vinnere er fra Tyskland.

Dekra oppgir selv en forklaring til resultatendringen: For første gang er feilene klassifisert etter bilenes kjørelengde, og ikke etter hvor gamle de er. Dekra mener dette gir en langt bedre pekepinn for hvor feilfrie bilene er.

Felles for de undersøkte bilene er at de tyske modellene generelt har gått lengre enn utenlandske biler som er like gamle.

Les også: Statusbiler flopper i kvalitetsundersøkelse - finn din bil på lista over bilene med flest og færrest feil.

Liten BMW best
Aller best er BMW 1-serie, som har vært feilfri i 97,8 prosent av undersøkelsene.

Nest beste bil er en tsjekker med tyske aner. Skoda Octavia (Skoda er eid av VW-gruppen) er uten feil i 97,7 prosent av tilfellene.

Aller dårligst i denne undersøkelsen er en italiensk bil. Fiat Barchetta, som er en toseters roadster, har aller flest feil.

Stemmer Dekras funn med dine erfaringer? Si din mening i bunnen av saken!

Undersøkelsen viser dessuten at nyere generasjoner av biler har klart færre feil enn de eldre. Moderne produksjonsmetoder og nye materialer er grunnen.

De beste kompaktbilene
De minste bilene, opp til det vi i Norge kaller kompaktklassen, er klassifisert etter kjørelengdene inntil 30.000 km, fra 30.000 til 60.000 km og 60.000 til 90.000 km.

Med inntil 30.000 km på tripptelleren kom Mitsubishi Colt best ut iblant mini- og småbilene, mens BMW 1-serie er best av kompaktklassebilene.

Med inntil 60.000 km på telleren er Mazda 2 best av de minste, mens Skoda Octavia er mest feilfri av kompaktbilene.

Går vi opp til 90.000 km, er Honda Jazz den beste småtassen, mens VW Golf av siste modell er best i klassen som ofte bærer dens navn.

De beste av de større
I klassene for mellomstore og store biler/luksusbiler samt sportsbiler/kabrioleter, terrengbiler (SUV-er) og flerbruksbiler er bilene klassifisert etter en kjørelengde på inntil 50.000, inntil 100.000 og inntil 150.000 km.

Inntil 50.000 km er Peugeot 407 best i mellomklassen, mens Audi A6 er best av storbilene. Mercedes SLK har færrest feil av sportsbilene, Hyundai Tucson av SUV-ene og Seat Altea av flerbruksbilene.

Med inntil 100.000 kjørte kilometer er Toyota Avensis mest feilfri i mellomklassen. Audi A8 er beste storbil/luksusbil, mens BMW X3 har minst feil av SUV-ene og VW Touran av flerbruksbilene.

Blant bilene med inntil 150.000 km på telleren er Audi A4 mest feilfri i mellomklassen, BMW 5-serie i storbilklassen, Mazda MX-5 best av sportsbilene og BMW X5 den beste SUV-en. Også her har VW Touran færrest feil av flerbruksbilene.

Mer om bil og trafikk finner du i Bilmagasinet.

Reklame

Dette må til for å få den beste renten på boliglånet

Kommentarer til denne saken