Gå til sidens hovedinnhold

Disse blir hotte i 2006

Den ene svinger fra å spille homofil cowboy til selveste Casanova, hun er en piratdronning som trer inn i Austens verden og han går fra svindler til storpolitikk. Se hvem vi kommer til å snakke om i 2006.

(SIDE2): Han går fra å spille homofil cowboy i «Brokeback Mountain» til selveste førsteelskeren i «Casanova». 2006 kommer til å bli året den australske skuespilleren virkelig bryter ut av tenåringsstjernestempelet.

Ble pappa
Heath Ledger ble først kjent for tenåringsfansen i «10 Things I Hate About You» og som sønnen til Mel Gibson i «Patrioten». Men det er med rollene i «Casanova» og «Brokeback Mountain» filmkritikerne har begynt å godta Ledger som noe mer enn et tenåringsidol.

Sannsynligheten er stor for at han blir Oscar-nominert for innsatsen som homofil cowboy i Ang Lees film «Brokeback Mountain».

Suksessen kommer i et år der Ledger selv har tatt seg arbeidsfri. Under innspillingen av «Brokeback Mountain» traff han nemlig Michelle Williams, kjent fra «Dawson's Creek». Nylig ble de foreldre til en liten jente.

Clooney anerkjennes
Men Heath Ledger er ikke eneste mann som vinner anerkjennelse i år. George Clooney har passert 40, men slår realt igjennom som politisk bevisst aktør i Hollywood i år. Ikke bare vil Clooney antakelig bli Oscar-nominert for manus og regi på McCarthy-dramaet «Good Night and Good Luck».

Han har også hovedrollen i den politiske thrilleren «Syriana» der en reell CIA-operasjon i Midtøsten står sentralt og blir kritisert.

Fra pirat til Austen
Keira Knightley vil i år etter stor sannsynlighet få sine første skuespillerpriser for rollen som den sta Elizabeth Bennett i nok en filmatisering av Jane Austens «Stolthet og fordom». Knightley som sist var å se i kalkunen «Domino», går her tilbake til sine erkebritiske røtter - og det med bravur.

Men for de som frykter at Knightley skal henfalle til kostymedramaer, er det bare å vente til sommeren da «Pirates of the Carribean - Dead Man's Chest» har premiere.

«Stolthet og fordom» har norsk premiere 13. januar

«Brokeback Mountain» har norsk premiere 20. januar

«Good Night, and Good Luck» har premiere 27. januar

«Casanova» har premiere 10. februar

Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken