Gå til sidens hovedinnhold

- Disse folkene lever ikke i den virkelige verden

Faren, som tok barna ut av skolen for å dra på ferie, vedtok boten.

(SIDE2:) Et engelsk ektepar risikerer fengselsstraff for å ha tatt barna sine ut av skolen for å reise på ferie. Dette melder Mail Online.

- Skyldig

England innførte i september 2012 en forskrift som pålegger foreldre å sende barna sine til skolen på regelmessig basis. Gjør de ikke dette står de i fare får bli bøtelagt, eller i verste fall sendt i fengsel. Foreldrene ble derfor først bøtelagt for «overtredelsen» med 600 pund. Men siden de nekter å betale boten, er den nå kommet opp i 20.000 kroner.

LES MER HER: Tok barna ut av skolen - risikerer fengselsstraff

Stewart og Natasha Sutherland ble onsdag tatt til retten der de faktisk kunne risikert fengselsstraff. Men dommeren senket boten til 630 pund mot at paret erklærte seg skyldige.

Det gjorde de.

Men faren sier han mener reglene ikke er laget av folk som lever i den virkelige verden. Reisen varte en uke, gikk til Rhodos. Det var den eneste uken familien hadde hatt samlet ferie på fem år, og den eneste uken han og kona kunne ta ut felles ferie.

Men den sammenfalt altså ikke med barnas skoleferie.

- Fremdeles riktig av meg

- Vi hadde ingen annen mulighet enn å erklære oss skyldige fordi vi ellers kunne ha havnet bak murene, sier Stewart Sutherland til The Daily Mail.

- Vi mente jo at det ville skade våre barns utdannelse mer enn en sårt tiltrengt ferieuke, sier han. Videre sier Stewart Sutherland, som jobber i vaktstyrken for Forsvarsdepartementet at kutt i bruk av overtid og ikke mulighet til å hyre nye vakter har ført til at han i år ikke fikk godkjent ferie i sommerukene da barna hadde ferie.

I Norge har innføringen av en nullgrense for elevenes feriepermisjoner i Oslo kommune skapt sterke reaksjoner. Mange foreldre trosset skolene og tok allikevel med barna på ferie.

Stewart Sutherland har understreket at han mener at han fremdeles gjorde det riktige - for familien og barnas skyld.

LES MER:

- Dette «behovet» for sydenferie er et I-landsproblem
Her trosser pappaen osloskolen
- Foreldre sinte på ferienekt i skolen
Ferienekt for alle

Reklame

NÅ: Stort salg på sport og friluft

Kommentarer til denne saken