Gå til sidens hovedinnhold

Aliens-apartheid vinner i USA

Peter Jackson, mannen bak «Ringenes Herre»-filmene, er tilbake med en utenomjordisk kassasukse.

Science fiction filmen «District 9» ligger nå på topp blant USAs kinogjengere, og har dratt inn 37 millioner dollar den første uken.

Peter Jackson, som lagde «Ringenes Herre»-triologien, har denne gangen laget en dokumentarfilm - iallfall i formen. Temaet er heldigvis ikke ekte.

Om menneske og aliens
Filmen handler nemlig om utenomjordiske vesner som er strandet i Sør-Afrika, og problemene som oppstår mellom dem og lokalbefolkningen.

District 9 er en blockbuster science fiction film, men den forteller også om rasesegregering, om hvor onde menneske kan bli, og om apartheid, skriver California Literary Review som har gitt filmen fire av fem stjerner.

Se trailer her

HTML EMBED

Bygger på gammel kortfilm
District 9 bygger på en kortfilmen Alive in Joburg fra 2005. Der utforsket regisør Neill Blomkamp apartheid som tema når de utstøtte ikke er av denne verden. Det er en seks minutter lang «dokumentar» om et romskip full av utsultede og syke romvesener som strander i Johannesburg, og som blir tvunget til å leve sammen med den svarte befolkningen adskilt fra de hvite.

Med Peter Jacksons som produsent og Neill Blomkamp som regisør tar District 9 historien videre: Mange år etter at romskipet kom til jorden har et privat selskap tatt over vaktholde, og selskapet er svært interessert i å få tilgang til romvesenes avanserte våpensystemer. Døren åpner seg når en av vaktene blir utsatt romvesenes DNA, og begynner å mutere.

Den originale Alive in Joburg kan du se her.

HTML EMBED
Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken