(SIDE2:)Trodde du kanskje nordmenn var et bluferdig folkeferd med hendene trygt plantet over dyna? At vi slukket lyset på soverommet, og beskjedent tok til takke med en neddempet hyrdestund med ektefellen hver fredag?

Vel, da må du tro om igjen. Ikke bare er vi langt freskere i frasparket enn mange kanskje trodde - mange av oss bringer også leketøy inn på soverommet. Og særlig etter at Fifty Shades of Grey fikk manges øyne opp for heftige aktiviteter mellom krepplaknene.

Nettstedet Nytelse.no gjorde nylig en undersøkelse, og avdekket flere interessante fakta om nordmenns sexvaner:

Visste du for eksempel at 2 av 10 bruker sexleker alene, 3 av 10 bruker sexleker sammen med en partner, mens 2 av 10 drømmer om å begynne å bruke sexleketøy? Og bare 3 av 10 svarer at de aldri vil benytte seg av slike leketøy?

Av de mer enn 70 % som bruker eller kunne tenke seg å bruke sexleketøy, har henholdsvis 46 og 44 % av de spurte kjøpt sexleketøy i butikk og på nett. 30 prosent sier de ønsker å kjøpe slike leketøy, men ikke har gjort det ennå, mens 30 prosent svarer de aldri har kjøpt eller kommer til å kjøpe slike leketøy (flere svar var mulig).

Vil piffe opp sexlivet

- Vi har opplevd voldsom oppgang i salg av leketøy de siste årene! Det er ikke veldig overraskende, ettersom det blir mindre og mindre tabu å være åpen om sex. Men bokserien Fifty Shades of Grey åpnet nok også flere dører for nordmenn, heldigvis! Bøkene fortalte litt om hvordan man kunne bruke forskjellige sexleketøy, uten at folk trengte å oppsøke informasjonen. Å google «How to use a vibrator» er nok litt flaut for folk, så da er det greit at man kan lese om det i en bok, sier nettredaktør Tonje W. Olsen i Nytelse.no.

Ikke overaskende er det ønsket om å piffe opp sexlivet og skape mer spenning på soverommet, som gjør at Ola og Kari Nordmann vil ha sexleketøy. Det sier 9 av 10 seg enige i. 6 av 10 mener sexleketøy gjør det mer attraktivt å ha sex med seg selv når partneren ikke kan (eller vil). 2 av 10 sier de bruker sexleketøy fordi de har fått det anbefalt av venner.

Saken fortsetter under bildet.

Dette er leketøyene vi drømmer om:

I undersøkelsen har respondentene rangert sine favorittleketøy og her er listen over de mest populære lekene, hvor rangeringen er sortert etter hvem som har lest og hvem som ikke har lest Fifty shades of Grey:

Vibrator/dildo

Har lest 50 shades: 83 %

Har ikke lest 50 shades: 69 %

Sexy undertøy

Har lest 50 shades: 73 %

Har ikke lest 50 shades 68 %

Håndjern

Har lest 50 shades: 51 %

Har ikke lest 50 shades: 38 %

Kostymer

Har lest 50 shades: 45 %

Har ikke lest 50 shades: 29 %

Plastikkvagina

Har lest 50 shades: 32 %

Har ikke lest 50 shades: 27 %

Butplugg

Har lest 50 shades: 35 %

Har ikke lest 50 shades: 24 %

SM/Lakk og lær

Har lest 50 shades: 39 %

Har ikke lest 50 shades: 16 %

Annet

Har lest 50 shades: 39 %

Har ikke lest 50 shades: 31 %


Saken fortsetter under bildet.

Olsen forteller videre at det er tydelig at folk tester ut litt forskjellig.

- Og det er veldig bra! Nordmenn er kjent for å være litt redde for nye ting, og da er det så godt å se at flere og flere utforsker sitt eget sexliv, enten alene eller sammen med en partner. Vanlige dildoer er fortsatt veldig populære, og vibratorer selger vi masse av! Vibratorer for par er jo noe som har kommet først den siste tiden, og blitt veldig populært. Undersøkelsen viser at mange bruker sexleketøy sammen, og det tyder på at det blir mindre og mindre hemmelig for folk.

Og med dette ønsker vi dere en riktig god helg - og happy valentines, buttplug eller ikke!