Glem en god bok, magnesium eller nynorsk for å gjøre det smartere. Ny forskning avdekker nemlig at hemmeligheten kan ligge i de aller flestes favorittaktivitet: sex.

To studier utført av forskere i henholdsvis Maryland i USA og i Sør-Korea fant nemlig ut at seksuell aktivitet hos rotter og mus forbedret deres mentale egenskaper og økte neurogenese i hippocampus, som er forbundet med hukommelse og langtids minner, skriver The Atlantic.

Det var forskere ved Universitetet i Maryland som i april først rapporterte om de overraskende resultatene. Deres forsøksrotter viste en forbedring i deres kognitive funksjoner, som blant annet logiske evner, hukommelse og problemløsning.

Noen måneder senere kunne forskere ved Konkuk-universitetet i Seoul støtte opp under forskningsresultatet til sine kollegaer i USA. De fant lignende testresultater hos sine forsøksmus, samt at sex hjalp å undertrykke stress.

Begge forsøkene registrerte en økning i produksjonen av hjerneceller.

Forskningen sier ingenting om effekten også fungerer motsatt vei.

Forebygger stress

At sex hjelper å bekjempe stress er ikke nytt, og forskere har i flere år funnet gode grunner til en runde lakengymnastikk.

For uten forebygge stress hevder forskere at sex kan gjør deg penere, bidrar til å forebygge hodepine, bedre humøret, øke selvtilliten og styrke immunforsvaret ditt.

Bedre søvn er også en effekt, ettersom ved orgasme slippes hormonet oksytocin, som (blant annet) hjelper deg å sove (alle menn vet godt hva forskerne prater om på dette punktet).

Ellers kan vi nevne at ifølge en studie ved Queens University i Belfast så halverer menn faren for hjerteinfarkt, dersom de har sex tre eller flere ganger per uke.

Mindre sjanse for kreft

Sex minsker også faren for prostatakreft.

For menn, spesielt menn i 20-årene, kan hyppige ejakulasjoner redusere risikoen for prostatakreft.

Det viser en australsk undersøkelse i fagtidsskriftet British Journal of Urology International. De mannlige forsøkspersonene ble fulgt fra de var 20 til 50 år.

Forskerne fant ingen sammenhenger mellom prostatakreft og antallet seksualpartnere. De så imidlertid at menn som hadde hatt fem eller flere utløsninger i uken da de var i 20-årene, reduserte faren for senere prostatakreft med en tredel.

En annen studie, publisert i Journal of the American Medical Association, understøtter funnene.

Resultatene fra denne undersøkelsen viser at menn med hyppige ejakulasjoner, 21 eller flere i måneden, hadde redusert risiko for prostatakreft sammenlignet med deltakere som kun hadde mellom fire-sju utløsninger månedlig.

Vi kan også legge til at en «økt» i sengehalmen forbrenner minimum 170 kalorier. Kanskje ikke så mye i seg selv, men har du sex to ganger i uken à en time vil du forbrenne minst 1360 kalorier i måneden.

Så for å oppsummere kan vi si at sex gjør deg smartere, minsker sjansen for prostatakreft, forebygger stress og hodepine, samt gir deg en treningsøkt.

Tidenes mirakelkur.