GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Hundene er flokkdyr og avhengige av å kommunisere. Men forstår du hva hunden din sier? Noen vedtatte sannheter må avlives.

Hunder kommuniserer og forstår verden annerledes enn mennesker, skriver Calgary Herald. Hundeekspert og professor i psykologi Stannley Coren hjelper deg å forstå hunden din.

- Hunder kommuniserer hovedsakelig med kroppsspråk, med halen, ører, øyne munn og snute samt resten av kroppen, sier Coren.

Noe av det viktigste en hund kommuniser er dominans eller underdanighet. Her er en kort innføring i "hundsk".

Les også: Slik kommer du og hunden i toppform

Les også: Er hunden din smart?

Halen
Langsom og bestemt logring med halen opp betyr at hunden ønsker og være i fred. Er logringen rask og ivrig, med hele kroppen i bevegelsen og med halen middels høyt betyr det at hunden er underdanig, blid og trygg.

Er halen lav og stiv betyr det at hunden er engstelig.

Står ørene opp og fremover er hunden dominant eller litt aggressiv, henger de løst ned er hunden avslappet. Peker ørene bakover langs hodet betyr det at hunden er redd.

Denne videoen fra YouTube viser en aggressiv hund, øyne, ørene og snute er også en del av kroppsspråket.

HTML EMBED

Øyekontakt
Hvis hunden stirrer deg rett i øynene kan det være en trussel, eller ønske om å være sjef. Hvis den derimot unngår øyekontakt signaliserer den at du er sjefen og at den ikke vil lage bråk.

Gjesper hunden mens den slikker seg rundt munnen er hunden litt nervøs og vil roe situasjonen. Hvis den blunker med øynene eller slikker deg i ansiktet underkaster den seg, hvis du er matmor betyr slikking i ansiktet også at den synes det er middagstid.

Les også: Kløktige aper regner matte

Les også: Hunder er smartere enn katter

Voff
Rask bjeffing er beskjed til flokken om besøk, mens færre, men bestemte bjeff betyr "kom å se på dette". Stigende bjeff betyr at hunden har det moro.

Når hunden dunker borti eieren med snuten vil den fortelle at du er sjefen, men at den syns det passer med litt oppmerksomhet. Hvis den legger seg på ryggen er det også et tegn på underkastelse.

Her en hund som vi leke, den ivrige logringen viser en blid hund.

HTML EMBED

Når hårene reiser seg i nakken er hunden sint. Strekker den forbeina rett ut med baken i været vil den leke.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

HTML EMBED
>