GÅ RETT TIL DYRESIDEN

Tigrene i Chongqing Wild Animal Park i Kina er så tamme at de er redde for kyllinger, det skriver Ananova. Parken har fem sjeldne hvite tigere som i utgangspunktet er trent til å gjøre triks for besøkende.

Dyrepasserne har nå forsøkt å få dem til å oppføre seg som tigre igjen, uten spesielt godt resultat. Når de får servert levende kyllinger, er det nemlig tigrene som blir redde.

Les også: Reddet fra felle – døde av infeksjon

– Ville og skremmende
Dyrepasser Shi Ruqiang er oppgitt over de pysete kattene sine.
– De skal jo være ville og skremmende, men på grunn av det avslappende livet med omsorg fra mennesker har de gradvis mistet sin naturlige oppførsel, sier Ruqiang ifølge Ananova.

– Jeg har prøvd å få dem til å interessere seg for levende kyllinger, det ble en ganske morsom episode. Tigrene ble så redde at de ikke ville nærme seg kyllingene.

Les også: Drept av tiger

Kykeliky!
En av kyllingene synes lite om å bli kastet inn til tigrene, og besvimte. – Tigrene nærmet seg den besvimte kyllingen, men da den kviknet til og begynte å gale sprang tigrene for livet, forteller Shi Ruqiang.

Om de kinesiske kyllingene som sto på tigrenes meny var vesentlig annerledes enn norske vites ikke.

Les også: Katten har en slange i nesa

Les også: Gråpus reddet av anonym dyrevenn

Skal herdes
Parken har bestemt seg for å gjøre tøffe tigre av pysekattene sine. Nå må de være utenfor burene sine minst tolv timer om dagen. Parken håper å kunne introdusere en vill tiger, som kan lære de andre tigrene å angripe kyllingene i stedet for å stikke av.

– I verste fall må vi kutte matrasjonen slik at de blir sultne og må jakte selv, avslutter Ruqiang ifølge Ananova.

Få magasinet Dittdyr rett hjem i posten. Bestill her, kr 279 for seks utgaver:

HTML EMBED