RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Å være eller ikke være" for Lidl på Skullerud?

Det er veldig mange protester og klager som ligger mot utbygging av Lidl på Skullerud. Hvorfor? På den måten Lidl vil bygge på Skullerud vil protestene bare øke.

På bekostning av trafikksikkerhet for barn, klossete innkjøringer, dårlig organisert trafikkstrøm, redusert kollektivtrafikk tilbud og lagerbygg- utseendet.

Østensjø Bydelen har som profil: Østmarka, fotball cup, terrengsykkel, orientering sport. Hva skal man med Lidl i et området som vil defineres som "Stille, sport og bolig område". Bare ødelegge miljøet.

Lidl burde finne egen identitet først. Foreløpig kjenner vi det som "billige utlandske varer". Med å finne sin identitet vil plasseringen ikke være så kaotisk, og plasseres der det er ledig tomt, men mer målbestemt. Eller hva kan Lidl bidra med til de stedene den plasseres? Samarbeide med post som Rimi, eller gjøre innsats for lokal miljøet som forbedring av veier. Hva om Lidl vil plasseres like ved Ikea? Felles parkeringsplass og kunder.

Dessuten burde Lidl ikke spare på prosjekteringsarbeid. Det er nøkkelen for å bli upopulær. Dårlig tilspasning, dårlig rykte. På Skullerud finnes bygginger som er tegnet av Nils Torp AS, ARCASA Arkitekter AS og det burde utvikle seg videre i den retting som et rolig bolig strøk med mange fine boliger og evt. omsorgsleigheter. Utseende til Lidl er lagerbygg preget i sterke farger, med flatt tak og vil ikke passe til disse omgivelser. Og dette Plan og Bygnings Etaten burde legge vekt på. Verken funksjonelt eller eksteriørmessig vil det passe å bygge en slik bygg her. Avkjøringsplan som er godkjent av PBE viser ikke realistisk bildet med riktige inkjøringsradiuser og trafikkretning. En av innkjøringene har bare 40 m avstad fra krysset og fall på 1:8! Hvorfor ble det godkjent? Samarbeidet av PBE, Samferdselsetaten og As Oslo Sporveier i denne saken var så dårlig at klage bare forsetter å komme og missfornøyelse blant beboere på Abildsø og Skullerud er bare øker.

I den prosessen som foregår nå om Lidl saken vil jeg bemerke et fint arbeid av Byutviklingskomité. Representantene var på befaring og tok imot klager og protester. Spesiell SV representant satt saken på et konkret spor for videre undersøkelse. Arbeidet til Byutviklingkomité ga virkelig virkning av demokratisk tankegang. Vi håper at Byutvikligskomittet finner en korrekt løsning for saken og ønsker at Lidl finner en bedre tilpasning til det nye markedet.Svetlana Amundsen

Skullerud

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere