RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

"Å være eller ikke være" for Lidl

Etter å ha lest et innlegg av Svetlana Amundsen i deres avis, finner jeg grunn til, som kunde hos Lidl, å fremkomme med noen kommentarer.

1. Hensikten med Lidls byggeplaner er selvsagt å etablere en dagligvareforretning med et bredt varespekter til lave priser. Ved et besøk i Lidls forretninger vil en raskt oppdage at varene til dels er vanlige norske produkter fra så vel Tine som Gilde og andre. I tillegg kommer en del "spennende" varer fra både Tyskland og EU for øvrig. Alle varene er i tillegg betydelig billigere enn ellers i andre dagligvareforretninger.

2. Ifølge innlegget i avisen, beskrives Lidls byggestil som lagerutseende med sterke farger og flatt tak. Vi som benytter Lidl vil ha problemer med å gjenkjenne denne beskrivelsen. Bygningene oppføres i tre, med skrått tak belagt med takstein. Fargen på bygningen er nøytralt grå. Ved å ta en tur rundt i distriktet vil en med letthet kunne finne en rekke forretninger som utmerker seg som ekstremt lite tiltrekkende REMA 1000, Kiwi, osv.

3. Det uttales at det i Bydel Østensjø er ønskelig å opprettholde bydelen som et "stille sport og boligmiljø" med de kvaliteter som nevnes i denne sammenheng. Å hevde at etablering av en Lidl-forretning vil ødelegge miljøet, er selvsagt en grov overdrivelse.

4. Jeg vil for øvrig bemerke at Lidls forretninger er omgitt av et trafikk/parkeringsområde belagt med belegningsstein, noe som virker pent og ordentlig. Videre er inn og utkjøringer romslige og oversiktlige. I tillegg er så vel ute som inne-områder rene og ryddige, noe som gjør de lyse og oversiktlige lokalene meget tiltalende. I den anledning nevnes at rundt både REMA 1000 og Kiwi-forretniger her i området ligger det alltid strødd søppel. De asfalterte parkeringsområdene er uoversiktlige og fulle av hull, og utkjørslene er direkte trafikkfarlige. Et graverende eksempel på dette er adkomsten til REMA 1000 på Holmlia, en trang trasé i en sving på Holmliaveien, som fungerer som både inn- og utkjørsel for 3 bedrifter REMA 1000, en ESSO-stasjon samt et bilverksted.

5. Mange med meg her i området, finner det tungvint at vi skal måtte reise til Drøbak for å komme til nærmeste Lidl-forretning. Det vil derfor være sterkt ønskelig om det kunne bli etablert en slik forretning atskillelig nærmere vårt bosted. Lidl har tidligere forsøkt å etablere seg både på Rosenholm og Mortensrud uten å lykkes.

Wiggo Tanding

Holmlia

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere